Ciutat

L’escola concertada esquiva la davallada dels PISA: “S’ha mantingut per damunt la mitjana europea”

Amb els resultats a la mà, l’escola d’iniciativa social catalana supera en 36 punts la mitjana obtinguda al territori català

Els resultats de l’informe PISA, que han caigut en picat a Catalunya, tenen diverses lectures. “L’informe situa els resultats dels alumnes de l’escola concertada per damunt de la mitjana de la Unió Europea i I’OCDE en matemàtiques, lectura i ciències”, detalla María José Rodríguez, directora pedagògica de primària de l’escola Vedruna Immaculada Sabadell.

De fet, amb els resultats a la mà, l’escola d’iniciativa social supera en 36 punts la mitjana catalana. Segons dades facilitades pel Departament d’Educació del curs 2020-2021, el percentatge d’alumnat vulnerable en centres públics i privats va ser de 14,59% i 14,05%, respectivament. Davant dels mals resultats generalitzats, Rodríguez sosté que “la comunitat educativa ha d’apostar per una educació compartida entre família i escola” i afegeix que cal “potenciar més lectura comprensiva i l’expressió oral”.

L’informe PISA posa l’educació en escac: “Potser cal fer passes enrere”

En matemàtiques, la puntuació d’aquests centres és de 495, superant els 472 de la mitjana de l’OCDE i els 474 de la Unió Europea. En lectura, obtenen 487 punts, davant dels 476 de l’OCDE i els 475 de la Unió Europea.

Comentaris
To Top