Ciutat

Cas Helena Jubany: la família recorre l’últim informe d’ADN

Helena Jubany

Avisen que el document “no conté la prova” que va encarregar el jutge

La família d’Helena Jubany ha recorregut el darrer informe realitzat per la Unitat de Genètica Forense de la Universitat de Santiago de Compostel·la al jutjat que investiga l’assassinat de la jove bibliotecària el 2001 a Sabadell. Segons han expressat en un comunicat, el document “no conté la prova” que va encarregar el jutge, consistent en comparar els marcadors d’ADN del cromosoma Y que permetin esgrimir si els perfils genètics dels sospitosos –Santi Laiglesia i Xavi Jiménez– són descartables del material genètic trobat al jersei que duia la víctima en el moment del crim.

Segons han explicat a través de les xarxes socials, aquest informe només inclou una prova que ja havia fet l’Institut Nacional de Toxicologia i la Policia Científica, que ja indicava, com els resultats anteriors, que no es podia confirmar que els sospitosos coincidissin amb el perfil genètic de la roba de Jubany.

La setmana passada, la família ja va denunciar que s’havien hagut de fer càrrec del pagament de les proves d’ADN del jersei que portava Jubany quan va ser assassinada. En un primer moment, havia hagut d’avançar els diners d’aquesta actuació. Situació que, hores després, el Departament de Justícia va esmenar, sent l’administració competent qui assumeixi finalment els costos.

Justícia pagarà finalment la prova d’ADN en el cas d’Helena Jubany després de la queixa de la família

Comentaris
To Top