Ciutat

La regulació de l’ús de vapejadors, prioritat el 2024

“Són perjudicials i l’avantsala del tabaquisme”, remarca la ministra de Sanitat, Mónica García

El debat sobre el tabac i els vapejadors continua obert i tot apunta que serà un dels temes abordats amb més intensitat de cara al 2024. De moment, la ministra de Sanitat, Mónica García, ha anunciat en les últimes hores que regularà l’ús d’aquests aparells. “Els vapejadors tenen aparença de joguines i sabors dolços, però són perjudicials i l’avantsala del tabaquisme. Els regularem”.

Així s’ha expressat García a través de la xarxa social X, on ha fet referència a una dada que demostra l’acceptació dels vapejadors entre els menors. El 25% d’estudiants de 12 a 13 anys ha consumit algun cop cigarretes electròniques, i el 8,5% tabac.

Fa uns dies, Sanitat va anunciar que té la intenció de reprendre el pla antitabac que es va quedar en un calaix amb la predecessora de García, Carolina Darias. Entre les accions, plantejaven la limitació i regulació de l’ús dels vapejadors. La intenció de Sanitat és a més ampliar les zones lliures de fum a les terrasses de bars i restaurants. Una opció que la restauració sabadellenca observa amb escepticisme.

Escepticisme a l’hostaleria per la prohibició del tabac a les terrasses: “Seríem policies”

Comentaris
To Top