Ciutat

Sabadell posarà el nom de Carme Valero a la Pista Coberta d’Atletisme

El consistori vol posar el seu nom a la Pista Coberta d’Atletisme

La pista coberta d'atletisme

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya portarà el nom de Carme Valero. L’exatleta professional va traspassar el passat 2 de gener després de patir un vessament cerebral a finals de 2023. Els portaveus municipals de l’Ajuntament de Sabadell han acordat la proposta aquest dilluns, i es preveu aprovar-la definitivament al ple del mes de febrer.

El consistori compta amb el suport de la família de Valero i, d’aquesta manera, “vol retre un homenatge a Carme Valero, tant pels èxits de la seva carrera esportiva com pel seu treball de promoció de l’atletisme i de l’esport en general”, tal com explica l’Ajuntament en un comunicat.

Carme Valero va passar a la història en convertir-se en la primera atleta espanyola que va participar en uns Jocs Olímpics, els de Montreal (Canadà) de 1976. Va ser dues vegades campiona del món de cros (1976 i 1977) i medalla de bronze en una ocasió (1975), entre molts altres reconeixements que li van fer valdre ser considerada la millor atleta espanyola del s. XX.

Durant la major part de la seva carrera esportiva va vestir els colors de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS). Allà és on va conèixer el també històric Josep Molins, que dona nom a les pistes d’atletisme de Sant Oleguer. D’aquesta manera, tant Molins, que va morir el març de 2022, com Valero, donaran nom a dos equipaments icònics de la ciutat a l’Anella Esportiva de Sant Oleguer.

A part d’aquest reconeixement, el Consell Superior d’Esports ha anunciat que les instal·lacions del Centre d’Alt Rendiment de Madrid també duran el seu nom.

Comentaris
To Top