Ciutat

Comença la rehabilitació energètica d’edificis amb fons europeus Next Generation

Es tracta d’un bloc de set habitatges al carrer de Turina en els quals es preveu aconseguir un estalvi energètic superior al 60%

Farrés, al centre, durant la visita al carrer de Turina / CEDIDA

L’Ajuntament ha començat les obres del primer edifici de Vimusa que rehabilitarà per millorar la seva eficiència energètica. L’obra està parcialment subvencionada pels fons europeus Next Generation, que cobriran el 38% dels pràcticament 388.000 euros amb els quals està pressupostada.

En concret, l’edifici que es rehabilitarà té set habitatges i està situat al carrer de Turina (Cifuentes). Vimusa calcula que podrà obtenir un estalvi energètic superior al 60%, la qual cosa va relacionada amb la subvenció: com més estalvi s’aconsegueixi, major serà l’aportació europea.

Les obres preveuen introduir aïllament tèrmic a l’edifici, canviar les fusteries exteriors, rehabilitar la coberta, muntar lamel·les als safareigs i instal·lar plaques fotovoltaiques. També es repararà la façana i s’adequarà la instal·lació elèctrica comuna.

Segons l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que aquest dijous ha visitat les obres, “dins les polítiques d’habitatge, la rehabilitació energètica és una línia molt important que cada vegada hem de potenciar més, als habitatges de l’Ajuntament però també del conjunt de la ciutat”. En aquest sentit, Farrés fa una crida a les comunitats de propietaris perquè s’informin a través de l’Oficina de rehabilitació de les ajudes dels Next Generation per a rehabilitar els edificis.

Més endavant es preveu iniciar les obres d’un segon edifici de Vimusa, situat al passeig del Comerç. En aquest cas, l’empresa municipal d’habitatge ha presentat el projecte als fons europeus Next Generation, s’espera rebre també una subvenció i, pròximament, començar el procés de licitació dels treballs.

Comentaris
To Top