Ciutat

El mercat dels Merinals canvia d’ubicació: “Per fi ens han fet cas”

Era una reivindicació recurrent dels marxants de l’indret

Després de mesos de reclamacions per part dels marxants dels Merinals, el mercat setmanal que se celebra els dissabtes al barri canvia la seva ubicació a partir d’aquest dissabte. Així, el mercat passarà a estar al vial central del carrer del Quebec, entre la carretera de Terrassa i la rotonda del carrer de Cuba.

Amb aquest canvi d’emplaçament, el mercat es reubica a la mateixa localització on es va instal·lar els venedors durant la pandèmia. El consistori destaca que es dona així resposta a una demanda dels paradistes, que van sol·licitar a l’Ajuntament poder tornar a aquesta ubicació.

Parades del mercadet dels Merinals | Cedida

“Portavem molt temps, anys, lluitant pel canvi d’ubicació. Estàvem morts. No teníem el públic que ens interessava. Venien quatre persones a comprar xurros i poc més. Esperem que a tots ens vagi bé i poguem reflotar”, explica el José Luis, un marxant del mercadal. “Hem sigut una majoria molt àmplia que apostàvem pel canvi”, afegint que la notícia ha estat rebuda majoritàriament amb optimisme. “Ha quedat tothom content. Hi ha un Mercadona al costat, el comerç de la carretera, un recinte per als més petits al costat, una gasolinera…”, apunta sobre l’increment de l’activitat per acollir més compradors en el nou indret.

Més de mig centenar de parades

A partir d’ara, doncs, els dissabtes de les 6 a 17 h, no es podrà estacionar en aquest emplaçament. Pel que al transport públic, la reubicació permetrà recuperar el pas de l’autobús pel carrer de la Palma els dissabtes al matí.

Cada dissabte, al voltant de l’indret, més de mig centenar de parades ofereixen roba, calçat i complements i equipament de la llar. Vuit de cada deu paradistes es manifestaven a favor del canvi, segons van explicar fa unes setmanes al Diari. De fet, el col·lectiu es va manifestar el passat novembre contra l’Ajuntament coincidint amb el ple municipal de novembre. Ara, els marxants recuperen un espai que esperen serveixi per recuperar la seva activitat.

Els marxants dels Merinals volen canviar d’ubicació: “No venem res, no hi ha gent”

Comentaris
To Top