Ciutat

Roben la cartera i el mòbil a un home gran a les portes del banc: “M’han tret 15.000 euros”

Els fets van passar dimecres al matí

Un home ha denunciat a la Policia Municipal de Sabadell el robatori de diferents pertinences que li van sostreure a tocar d’un caixer automàtic a Sant Quirze. La víctima, un home gran veí de Sabadell, alerta que és una situació que ja havia presenciat anteriorment i demana màxima prudència al col·lectiu de gent gran en el moment de treure diners al banc.

Els fets van passar dimecres al matí a les portes d’una oficina bancària a l’avinguda dels Països Catalans de Sant Quirze. La víctima sortia de la seu quan un grup el va assaltar al mig del carrer, advertint-lo que s’havia deixat uns diners darrere seu i generant enrenou. En girar-se per atendre les observacions dels assaltadors, va veure que l’havien enredat. L’únic objectiu era robar una bossa que havia deixat abans al carrer i que els lladres tenien controlada. Allà hi havia la cartera, el mòbil i altres objectes personals. Dos testimonis van presenciar el moment des de la distància, però va ser massa tard.

Avís dels cossos policials

Pocs minuts després de fugir, els lladres ja havien fet dos ‘bizums’ per valor de més de 300 euros cadascun i altres transferències. “En total, ens han robat 15.000 euros de tres targetes bancàries diferents”, lamenta la família, que ja han comunicat a les entitats bancàries la situació per mirar de recuperar la quantitat i donar de baixa el compte.

Segons han explicat fonts policials en fer la denúncia, l’entramat fixa les potencials víctimes en aquests entorns i aprofiten la vulnerabilitat de gent sobretot de la tercera edat. Després, realitzen ràpidament operacions -de vegades amb transferències a tercers- per robar els diners de les targetes. En aquest cas, el veí de Sabadell tenia a la maleta sostreta el mòbil -sense contrasenya- i diferents targetes, que van permetre les diferents operacions dels delinqüents.

Els Mossos i altres cossos com la Policia de Sabadell han enviat recurrentment missatges a través de les xarxes socials demanant cautela en aquest tipus d’operatives. Entre les recomanacions, demanen no anar-hi sols i estar molt atents a qualsevol moviment en l’entorn que pugui despertar una sospita.

Mesures de precaució per treure diners al caixer automàtic

Comentaris
To Top