Ciutat

El Taulí esdevé centre de referència en diverses malalties minoritàries

El Parc Taulí ha estat designat, recentment, com a Unitat d’Expertesa Clínica (UEC) en malalties minoritàries endocrines en pacients adults i en edat pediàtrica. D’aquesta manera, l’hospital sabadellenc serà un dels centres de referència a Catalunya en l’atenció i tractament de malalties com les síndromes de creixement i l’obesitat genètica, entre altres.

Il·lustració del Parc Taulí de Sabadell / Ricard Rebull

“Els controls rutinaris els poden continuar fent amb els seus professionals de  proximitat i confiança en els respectius hospitals comarcals perquè ens coordinem amb ells i fem el seguiment dels pacients”, detalla el doctor Ismael Capel, un dels coordinadors de la UEC. D’aquesta manera, es vol evitar desplaçaments innecessaris que puguin perjudicar la qualitat de vida dels pacients, afegeix Capel.

Per la seva banda, la doctora Raquel Corripio, que coordina els pacients menors d’edat dins de la unitat, recorda que “el 85% de les malalties es detecten en l’edat pediàtrica” i “el fet d’oferir atenció amb un equip assistencial mixt, de pediatria i adults, garanteix una correcta transició i aporta seguretat i tranquil·litat als pacients i al seu entorn”.

Cinc unitats d’expertesa, en total

Amb aquesta nova designació, el Parc Taulí ja forma part d’un total de cinc Xarxes d’Unitat d’Expertesa Clínica. El centre hospitalari té acreditacions en malalties respiratòries, cognitivoconductuals de base genètica, minoritàries neuromusculars i  immunitàries.

El Taulí atén anualment entre 4.000 i 4.500 pacients diagnosticats amb alguna de les malalties minoritàries identificades en les UEC que l’hospital sabadellenc té acreditades. I, d’aquests, quasi un 30% no formen part de la seva àrea d’influència. La doctora Pepi Rivera, coordinadora de la Unitat de Malalties Minoritàries del Parc Taulí, explicava fa uns dies en una entrevista en aquest mitjà que “fa una vintena d’anys, les malalties rares eren absolutament invisibles i ara, afortunadament, la cosa ha canviat molt.”

Comentaris
To Top