Ciutat

Denuncien que a Sabadell se celebri la fira de drons, amb empreses vinculades a Israel

Els actes estan previstos a Fira Barcelona i les demostracions a l’aeroport de Sabadell el dimecres 5

Els dies 4 i 5 de juny de 2024 està previst que se celebri a Sabadell i Barcelona la Fira UNVEX 2024 de sistemes no tripulats i drons i 150 organitzacions denuncien en un comunicat conjunt la presència d’empreses vinculades a Israel. “Són empreses han fabricat tecnologia que està sent utilitzada contra Palestina”, asseguren. “No podem tolerar que es dugui a terme a dues ciutats catalanes una fira amb empreses que fabriquen tecnologia militar”, exposen.

Els actes estan previstos a Fira Barcelona i les demostracions a l’aeroport de Sabadell el dimecres 5, fet que ha aixecat les crítiques a xarxes socials i s’han dirigit als ajuntaments de Barcelona i de Sabadell perquè cancel·lin la fira. “No es pot tolerar que després de més 35.000 persones palestines assassinades, incloent a més de 10.000 infants, i  les acusacions de Sud Àfrica a Israel davant  Cort Penal Internacional de cometre un crim de genocidi, una Fira amb empreses que fabriquen tecnologia militar tingui lloc a les ciutats catalanes”.

Sabadell En Comú Podem s’ha sumat també al manifest i s’oposen a que “Sabadell faciliti o col·labori en una fira on participen empreses que fabriquen la tecnologia militar”, sosté el portaveu del grup, Joan Mena.

Comentaris
To Top