Ciutat

Creixen els accidents de moto a Sabadell, amb més de 200 sinistres el 2023

No s’arribava a xifres tan altes de sinistralitat des del 2016

Els accidents de trànsit van créixer l’any passat (+1,6%) a Sabadell, quan es van registrar 1.302 successos a la trama urbana. Segons dades de la memòria de la Policia Municipal del 2023, un dels factors que expliquen l’increment de la sinistralitat són les motocicletes. Es tracta de la tipologia de vehicles que augmenten més la seva presència en el total d’incidents comptabilitzats en la comparativa interanual.

Més de 200 motoristes van estar implicats en accidents de trànsit a la ciutat l’any passat. Respecte al 2022, aquesta tipologia de fets a les carreteres va augmentar en 29 conductors, esdevenint una de les xifres més altes des que hi ha informes -només superada pel 2016, amb dos casos més-.

Motocicletes circulant per Sabadell, a la Gran Via | David Chao

Els 207 fets de l’any passat representen més d’un 7,5% del total de vehicles accidentats a Sabadell. Sumant-hi els ciclomotors -aparells de menor cilindrada i potència-, trobem que gairebé un de cada deu accidents a la ciutat afecten un vehicle de motor de dues rodes.

Amb tot, la pujada de sinistres amb motocicletes implicades contrasta amb la baixada en la resta de vehicles de dues rodes: bicicletes, patinets elèctrics i ciclomotors van reduir els accidents a la xarxa viària, malgrat que la seva presència en la via pública és cada dia més gran.

Un vehicle cada dia més present

En els últims 15 anys, el nombre de motocicletes en el parc de vehicles de Sabadell s’ha duplicat. Segons dades de l’Idescat, l’any passat va començar amb més de 17.000 vehicles d’aquest tipus, 5.000 més que a començaments de la dècada passada. Aquesta realitat fa augmentar el risc i la probabilitat que estiguin implicats en qualsevol incident.

El darrer succés tràgic a Sabadell va tenir lloc el passat diumenge, 19 de maig, a Can Gambús, on es va produir l’accident d’una motocicleta que va posar fi a la vida del conductor després de patir una caiguda tot sol. De moment, es manté oberta una investigació per esclarir-ne les causes del fatal desenllaç.

Mor un motorista en un accident a Can Gambús

Comentaris
To Top