CASTELLAR

Canvi de zona tarifària, pacificació, més aparcament i un carril ràpid a la B-124: així planteja la mobilitat Castellar

La Taula de Mobilitat debat les propostes sobre el futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

La mobilitat ha estat històricament un dels grans focus de debat a Castellar del Vallès. La qüestió va tornar la setmana passada a posar-se sobre la taula amb propostes d’actuació pel futur Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que s’implementarà al municipi a partir d’aquest any una vegada hagi finalitzat el procés de participació i s’aprovi per part del Ple municipal.

Entre les propostes abordades, es va insistir en la necessitat d’incrementar les zones pacificades en els carrers del centre, incorporar nou aparcament d’enllaç a la perifèria de la vila, canviar la zona tarifària pel transport públic i posar en marxa un carril BRCAT a la B-124 per millorar la connexió amb Sabadell a través de l’autobús.

Debat de la Taula de Mobilitat | Cedida

Els plantejaments es van debatre a la Sala Lluís Valls Areny d’El Mirador, amb una sessió de la Taula de Mobilitat on van participar unes 25 persones, entre ciutadania a títol individual, representants d’entitats i tècnics i representants municipals.

El regidor de Mobilitat, Aleix Canalís, va detallar que les actuacions previstes al PMUS “continuen en la línia de pacificar el centre urbà, afavorir els desplaçaments a peu i en bicicleta amb mobilitat sostenible, reduint l’ús de vehicles motoritzats gràcies a l’establiment d’àrees d’aparcament dissuasives i a la potenciació de l’ús de l’aparcament soterrat de la plaça Major com a alternativa a l’aparcament en superfície”.

En la mateixa línia, Canalís va assenyalar altres aspectes com la millora de la connexió interna del nucli urbà amb Sant Feliu i les urbanitzacions, amb camins i carrils bici; o la millora de la connectivitat amb la carretera de Sabadell perquè es puguin augmentar les freqüències del transport públic gràcies, entre altres, a la posada en marxa del carril BRCAT a la B-124.

A més, el PMUS també incorpora la demanda d’integrar Castellar a la zona tarifària de Sabadell per tal que s’elimini “aquest greuge comparatiu amb altres municipis, i més tenint en compte que bona part de la mobilitat de Castellar amb altres municipis passa per Sabadell”, va sostenir.

Vuit eixos d’actuació

Tot plegat, es vehicula en vuit eixos que han de permetre millorar la connexió de Castellar amb el seu entorn, en uns canvis que han d’incloure campanyes de comunicació, formació i integració de Castellar a la Xarxa de Ciutats que caminen.

La Taula de Mobilitat de Castellar del Vallès, que va incentivar el debat, és un òrgan de participació i consulta ciutadana creat el 2008 per col·laborar amb l’Ajuntament en el disseny de la seva política de mobilitat.

Comentaris
To Top