Oci i cultura

Els Saballuts celebren el seu 30è aniversari en gran

Els Saballuts han viscut una jornada rodona a la plaça Sant Roc en la celebració del seu 30è aniversari. Els Castellers de Sabadell han aconseguit descarregar la torre de 7 per primera vegada aquesta temporada. “Tot el cap de setmana ha anat molt bé. Hem fet el 4d8 perfecte, hem descarregat la torre i hem repetit el 7d7, per tant, és la millor actuació de la temporada i la fem a casa“, explica Joan Carles Sànchez, cap de la colla.

El que més destaquen des dels camises verdes, però, és la gran acollida social de la diada del 30è aniversari. “Tota la part més social està funcionant molt bé. Avui hem estat gairebé 180 castellers. Un cap de setmana rodó en tots els aspectes”, admet Sànchez. També han participat de la diada els Castellers de Berga, els de Barcelona i la Muixeranga d’Algemesí amb els castells valencians.

“Ens ensenyen una altra manera de fer els castells. Es diu que nosaltres venim d’aquesta tradició, però la vam evolucionar i és cert que pels que estem habituats als castellers d’aquí, les primeres vegades impacta quan s’aixequen tots. Estem molt contents d’haver-los tingut aquí, participant i mostrant la cultura del País Valencià”, apunta el cap de colla. Un gran balanç i una jornada immillorable per celebrar les tres dècades de Castellers a Sabadell.

FOTOS: VICTOR CASTILLO

Comentaris
To Top