Ciutat

Una menor ingressada per participar en un joc a les xarxes que incita al suïcidi

El col·lectiu adolescent és un dels més vulnerables davant les xarxes socials i internet si no hi ha una supervisió parental
El col·lectiu adolescent és un dels més vulnerables davant les xarxes socials i internet si no hi ha una supervisió parental / LLUÍS FRANCO

– Edurne Concejo –

Una menor de 15 anys ha estat ingressada en un hospital del Vallès després de participar a les xarxes en un joc anomenat la ‘Balena Blava’ que incita al suïcidi i que  ha arribat a Catalunya després d’estendre’s per diferents països.

El macabre joc de la ‘Balena Blava’ va néixer a Rússia fa un parell d’anys i després d’estendre’s per diferents països d’Amèrica Llatina, ha arribat a Catalunya. De moment només es coneix un cas, el de la noia de 15 anys que ha estat ingressada a la unitat de salut mental d’un hospital del Vallès -no s’ha fet públic el centre, ni l’origen de la noia per motius de privacitat-.

La pràctica incita els joves a realitzar diferents proves durant 50 dies. Algunes d’elles són inofensives, com menjar una determinada quantitat d’ous o no parlar en tot el dia, però altres impliquen pujar a edificis molt alts i mirar avall o autolesionar-se fins a arribar a l’última prova: el suïcidi.

Totes les instruccions les reben del que anomenen el ‘curador’, que també els hi demana fotografies per comprovar que han completat cada prova i que esborrin les converses cada dia quan s’acomiada d’ells. El joc rep el nom de ‘Balena Blava’ perquè es creia que aquests animals se suïcidaven.

Comentaris
To Top