Malgrat que pugui semblar que la força centrifugadora de Barcelona absorbeixi l’emprenedoria, amb hubs tecnològics com el 22@, a Sabadell i al Vallès també hi ha un bon grapat d’empreses emergents que es mantenen lluny d’aquesta centralitat: “Part de l’equip que és de Sarrià triguen el mateix de casa seva al 22@ que venir fins a Sabadell. Ja els hi dic: escolteu, que no estem a la Seu d’Urgell, veniu amb el tren! Sempre els hi dic, l’any que ve anirem a Barcelona, i així portem set anys”, ha explicat el fundador i CEO de Qida, Oriol Fuertes, aquest dijous a la redacció del Diari de Sabadell, en l’acte organitzat per la Xarxa Onion l’Startups&beers, en el que han participat quatre empreses tecnològiques, a més de Qida: Siiwork, Becadvisor i Vecinfy.
L’acte ha servit per conèixer de primera mà l’experiència i vivències dels quatre emprenedors, especialment, en les etapes més primerenques, les rondes de finançament i el paper que juga la tecnologia, amb l’arribada de la intel·ligència artificial, entre altres qüestions tractades. “Un projecte, una idea, que acaba amb la teva empresa, és com un fill: l’has de cuidar, reinventar-te i saber tenir molta adaptabilitat en cada moment. És una muntanya russa”, ha compartir amb els presents Adela Lola, cofundadora de Siiwork.
Durant la taula rodona, els emprenedors també han aprofitat l’ocasió per demanar a les administracions més suport i que aquest es traduís en recursos econòmics: “Quan una startup comença, necessites mans, no només idees. Les mentories són útils en fases posteriors, però al principi el que cal són hores reals de treball”, ha apuntat Pilar Moliné, fundadora de Becadvisor.
Alhora, els quatre emprenedors van coincidir que Sabadell necessita un viver d’emprenedoria, un Sabadell Activa, perquè així “Si aquí oferim recursos, connexions i suport, i creem comunitat, potser no caldrà que tothom marxi a Barcelona”, ha suggerit Kevin Polo, fundador de Vecinfy.