ARA A PORTADA
‘Korokke’, els mites del Japó amb ànima sabadellenca

- El temps: més núvols aquest dimecres
Publicat el 02 d’abril de 2019 a les 08:00
Actualitzat el 02 d’abril de 2019 a les 13:31
Lluny de la civilització, allà on les llegendes són tan sòlides com els pilars dels temples, diuen que hi viu un ogre que no és com la resta. Ningú l’ha vist mai: només es coneix el seu nom -Korokke- i les seves gestes. Diuen que va aniquilar a tots els ninges-diable de la llacuna negra, i que va acabar amb la serp traidora del temple del cirerer obscur. Diuen que és un heroi formidable, però la jove Anzu aviat descobrirà que no et pots creure tot el que diuen.
La relació entre l’Anzu -una noia perseguida per les tropes d’un cruel senyor feudal- i l’ogre samurai es troba al nucli del darrer còmic publicat per l’editorial Spaceman Project. Titolat Korokke y la chica que dijo no, el llibre és obra del guionista Josep Busquet i l’il·lustrador sabadellenc Jonatan Cantero, i suposa una immersió absoluta dins un món inspirat en el Japó medieval.
“Tant al Josep com a mí -comença Cantero- ens atrau molt la mitologia japonesa, perquè, a diferència de la d’altres cultures, conté una quantitat infinita de monstres i criatures diverses”. D’aquesta manera, la lluita d’Anzu i Korokke contra el seu destí es veu acompanyada per una infinitat de bèsties i fantasmes -o yôkai- sorgides de la tradició del país del Sol Naixent: els tanuki, els kappa o els oni són tan habituals per als habitants d’aquesta història com les flors de primavera o les muntanyes nevades.
Notícies recomenades
-
Cultura i oci El concurs Mirna Lacambra reuneix al Principal el futur de l’òpera a Catalunya
-
Cultura i oci Joventut de la Faràndula tanca una temporada d’"èxit"
-
Cultura i oci FOTOS | Brodas Bros il·lumina els Jardinets
-
Cultura i oci No hi havia millor lloc on ser que al Fresc
-
Cultura i oci El dia que Carlos Gardel i Schubert s’estimen
-
Cultura i oci Ernest Prunera: “He volgut transmetre una filosofia vital: tot i ser diferent, avança”