Matadepera regularà amb zona verda l'aparcament per pujar a la Mola

S'espera que siguin unes 750 places

  • La Cambra presentarà recurs a la CNMC per l'opa
Publicat el 05 de febrer de 2025 a les 19:34
Diversos veïns de Matadepera han traslladat darrerament el seu malestar en veure com els carrers del poble es convertien en un punt d'aparcament massiu per als visitants de la Mola. Ara, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament han decidit estudiar noves zones d'estacionament i canviar el model. "La gent aparcava a qualsevol lloc perquè no estava ben regulat", expressa Xesco Gomar, diputat de l’Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda. El consistori de Matadepera està definint els llocs d'aparcament per ordenar el volum de gent. L'estudi, encara pendent d'alguns tràmits, preveu unes 750 places de zona verda als carrers pròxims als accessos al parc, que seran de pagament durant el cap de setmana per a aquells que no siguin residents.

Evitar problemes de mobilitat als carrers

Segons ha confirmat l'alcalde matadeperenc, Guillem Montagut, l'objectiu és apaivagar el trànsit creixent als carrers després que es tanqués l'aparcament de Can Robert. A això, caldrà sumar els espais habilitats per la Diputació, en un procés encara per definir. En determinats punts, hi haurà panells que determinin la capacitat de l'equipament i permetin regular el moviment de vehicles. Els nous equipaments permetran saber al minut l'afluència. "Posem el focus a evitar la congestió, i controlar els punts d'estacionament és important. Això ajuda a identificar els punts de partida i informar si estan plens", concreta Albert Abaurrea, cap de Servei d’Anàlisi Gestió Territorial Inversions i Obres de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació.

Més informació per accedir al parc

Les entrades al parc des de Matadepera, a la Torre de l'Àngel, la zona de Can Robert i pel carrer de Vista Alegre, comptaran amb punts d'informació per als visitants per conèixer totes les vies i els detalls del recorregut per on passin. Montagut afirma que les actuacions han de ser beneficioses des del punt de vista mediambiental. "Fa temps que vèiem una contaminació, una erosió en l'entorn i calia actuar. És un símptoma que fa anys que detectàvem. I veiem de bon grat que la Diputació decidís fer un gir en la gestió del parc", referma. Des de l'òrgan provincial defensen que les accions impulsades no han de ser un fre per als excursionistes, sinó que poden redirigir la gent fomentant altres llocs d'interès en l'entorn. "Passa en altres parcs com el Montseny i es fan avisos, per exemple, quan el pàrquing està ple", apunten, descartant un efecte embut quan no hi hagi places disponibles. L'objectiu de la mesura, traslladen les parts, és també potenciar el transport públic, sense que s'eliminin la resta de punts on es deixa habitualment el cotxe.