Ciutat

Els taxistes de Sabadell continuen amb la vaga

Els taxistes de la ciutat garanteixen els serveis mínims

Un taxi de Sabadell que realitza servei mínims durant la vaga /Victòria Rovira

Els taxistes de Sabadell continuaran amb la vaga iniciada pel sector del taxi i que ocupa des de fa dies el centre de la ciutat de Barcelona, i a la que s’hi han afegit altres ciutats de l’Estat. Segons fonts dels sindicats del taxi, la mobilització d’avui l’han seguida uns deu mil taxistes que durant hores han ocupat el passeig de Gràcia i la Gran Via de Barcelona.

Els taxistes han aparcat en ple carrer mentre esperaven el resultat de la reunió que s’ha celebrat a Madrid, entre un representant del Ministeri de Foment i els representants sindicals dels taxistes i que ha acabat sense cap acord concret, tot i que el govern s’ha compromès a portar al pròxim consell de ministres el decret llei per fer complir la ràtio d’1 llicència per cada 30 taxis, una norma que ara no es compleix. Els compromisos del Ministeri de Foment, però, no són suficient pels taxistes.

El sector del taxi fa temps que està en peu de guerra per la posada en marxa de diverses plataformes de vehicles de lloguer amb conductor, de les que Uber n’és la més destacada i que el sector del taxi titlla d’il·legal i de competència deslleial. Tanmateix el conflicte té altres factors, com explica Manolo Gallego de Ràdio Taxi Sabadell per qui el problema “no es tracta tan sols del conflicte amb Uber, és també la lluita per evitar la mort del sector del taxi” i assegura que “actualment el 50% de les llicències estan en mans de tan sols 25 persones i d’això se’n diu especulació”.

Per la seva banda el portaveu d’Élite Taxis, Magno Castillo, afirma que el 90% dels taxistes de Sabadell s’han sumat a la vaga, però que s’han destinat uns serveis mínims per persones amb dificultats de mobilitat, i urgències. Aquests serveis mínims, segons fonts del sector del taxi a la ciutat, seguiran avui i mentre es mantingui la protesta. Cinc dies de vaga, afirma Gallego, pot suposar una pèrdua d’entre 700 i 800 euros per taxista.

Els taxistes esperen ara la celebració de la Conferència Nacional perquè hi participaran a més de representants del sector del taxi, de les VTC i representants de les comunitats autònomes i del ministeri. Els taxistes d’altres ciutats de l’Estat que s’han afegit a les mobilitzacions demanen que s’apliqui la “llei Colau” aprovada per l’Ajuntament de Barcelona i que, aquest divendres passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre de forma cautelar.



Comentaris
To Top