Oci i cultura

Els 5 discos imprescindibles per entrar al hip hop, segons Falsalarma

El Titó i el Santo, en una imatge promocional / CEDIDA

El Titó i el Santo són els dos MC’s del grup de rap més important de la història de Sabadell: Falsalarma.  A l’edició en paper d’aquest cap de setmana del Diari de Sabadell publiquem una extensa entrevista on els dos rapers repassen la seva trajectòria, des dels inicis entre grafiti i cintes de casset al barri de Les Termes fins al seu disc més madur, La memoria de mis pasos, publicat al gener.

Com si d’un bonus track es tractés, vam demanar als artistes que ens il·lustressin: quins són els cinc discos de rap fonamentals? Quins han fet d’ells els rapers que són ara i -per tant- es poden comptar entre els imprescindibles del gènere? Posa’t els cascos, desempolsa el teu micro i comencem:

1. Fear of a Black Planet, de Public Enemy

Una cinta que guardava al seu interior el Fear of a Black Planet dels Public Enemy i que un Titó adolescent va demanar a la seva mare com a regal resulta fonamental a la gènesi del grup. 999 pessetes va ser el preu del tiquet d’entrada d’aquest jove al món del hip hop. “Va ser el meu primer contacte amb el rap autèntic; quan vam arribar i el vam posar al reproductor va ser el moment en què vaig sentir que jo volia fer això”, explica el raper.

2. Illmatic, de Nas

El debut al micròfon de Nas va sortir al mercat el 1994. En aquest Illmatic, l’estadounidenc bolcava la seva vida a Queensbridge, Nova York. Rap hardcore, auto retrat amb actitud i deu tracks que ja s’han elevat a la categoria de clàssics.

3. Moment of Truth, de GangStarr

Cinqué àlbum d’estudi del duo novaiorquès Gang Starr. Guru i Dj Premier retornaven en aquest disc al seu estil que unia el jazz i el rap després de quatre anys de silenci. El moment de la veritat.

4. Hard to Earn, de GangStarr

Un altre LP dels Gang Starr entra a la llista dels Falsalarma. En aquest cas és el quart disc del duo, i el primer a portar l’etiqueta Parental Advisory.

5. I got next, de KRS One

El Santo reconeix que aquest és, possiblement, el disc que més ha escoltat en la seva vida: I got next, de KRS One, una altra carta d’amor del mc de Nova York al hip hop.

Comentaris
To Top