Ciutat

La Sindicatura de Greuges estima la queixa del PSC sobre l’incompliment de la Llei de Transparència

La síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan / Lluís Franco

La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellán, en un escrit adreçat al PSC, considera que hi mala praxis del govern per manca de resposta als requeriments de l’oposició dins dels terminis legals. Els socialistes van denunciar davant de la nova Síndica Municipal de Greuges “que el quadripartit vulnera la Llei de Transparència”. Criticaven que el 99% de les preguntes que el PSC havia fet a l’Ajuntament no s’havien respost en els terminis establerts legalment.

A l’informe que ara ha elaborat la síndica, es recull que la mitjana de resposta en alguns serveis és excessivament llarga. Per aquest motiu, Abellán aconsella analitzar els motius d’aquestes demores ja que excedeixen la normativa establerta al Reglament Orgànic Municipal (ROM). “Segons el ROM, el termini màxim per respondre és de 4 dies hàbils“, recorda el portaveu del Grup Municipal del PSC, Josep Ayuso. Sobre això, el govern municipal denuncia, en un escrit adreçat la síndica, que des de l’Ajuntament “és inviable, perquè només en els temps de derivació al servei i recopilació d’informació ja se supera aquest temps”.

El govern es justifica davant la síndica dient que l’objectiu de l’Alcaldia es situar el temps de resposta al voltant dels 15 dies des de la recepció de la petició fins la resposta, tot i que Ayuso ho nega assegurant que “s’ha demostrat durant tot un any que no només no responen en quatre dies, sinó que normalment la contesta no arriba fins passats els 30 dies, en el millor dels casos”.

Millorar el temps de resposta

El portaveu considera que, voluntària o involuntàriament, aquesta mala praxis afecta a la feina de control i fiscalització que han de fer els grups de l’oposició al govern. “Els càrrecs electes es trobem davant d’una indefensió absoluta i amb obstacles reiterats que dificulten la tasca de l’oposició”, ha apuntat Ayuso.

Per tot això, la sindicatura ha estimat la queixa del PSC i ha recomanat al govern la implantació d’un protocol que millori el temps de resposta, i que faci compatible el dret a la informació i participació amb les realitats administratives i les càrregues de feina dels Serveis Municipals.

El Síndic de Greuges és un organisme que atén les queixes de totes les persones que es troben desprotegides davant l’actuació, o falta d’actuació, de les administracions. És a dir, vetlla pel bon funcionament de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com els ajuntaments, diputacions o consells comarcals. La seu del Síndic de Greuges de Sabadell es troba al casal Pere Quart i el telèfon de contacte és el 937264211



Comentaris
To Top