Oci i cultura

Les millors bandes sonores del videojoc retro, segons Belmont’s Revenge

Els Belmont’s Revenge competeixen als recreatius del taller de Rex Arcade / ÓSCAR ESPINOSA

Belmont’s Revenge fusionen el heavy-metal i els videojocs clàssics en uns concerts vibrants i plens de teatre. La seva imprompta és el maridatge entre riffs furiosos i píxels de la mida d’un puny, i d’aquesta unió bastarda neix el 2014 un conjunt que ret homenatge rocker a les bandes sonores del gaming retro.

“Volem reivindicar tota la feinada que hi ha darrere de les músiques d’aquells jocs, prendre consciència que també són obres d’art, coincideixen els quatre membres de la formació. Ells són el Carlos Puig -baix-, el David Barqué -bateria- i el duo Jordi Cartes i Marc Fontanet a les guitarres.

La seva proposta podrà gaudir-se la nit de diumenge 9 a dilluns 10 de setembre a les 00:50h, a l’Estruch, durant la Festa Major, però per als impacients, hem demanat als quatre músics de Belmont’s Revenge que escullin les seves bandes sonores preferides. Aquesta és la seva selecció:

I – Segons Jordi Cartes: la saga Sonic de MegaDrive

JC: “No hi ha cap tema dolent: la banda sonora d’aquest quatre jocs –Sonic 1, Sonic 2, Sonic 3 Sonic & Knuckles– és bona per la varietat d’estils. Si la música són colors, aquesta BSO cobreix tot l’espectre. A més, una curiositat: es va descobrir que la banda sonora de Sonic 3 va ser composada en realitat pel Michael Jackson!”.

II – Segons Carlos Puig: After burner i tots els jocs amb música de la S.S.T. Band

CP: “La Sega Sound Team Band era un grup de músics de cambra que van ser contractats per la companyia i que, arran d’això, es van fer super famosos com a grup. Si m’he de quedar amb un títol, escolliria la música d’After burner, però la banda sonora de tots els jocs on han participat aquests artistes -com l’Out Run o l’Strike Fighter- és bona”.

III – Segons David Barqué: Megaman X

DB: “Destaco aquest joc en concret perquè, malgrat que tots els jocs de la saga tenen un estil molt heavy-metal, aquest encara més. Hi ha temes d’aquesta banda sonora que sembla que estiguis escoltant els Iron Maiden o alguna cosa de trash-metal. Aquí ho van poder fer així perquè la consola on va sortir publicat aquest joc -la SNES- tenia un chip de so més desenvolupat que les seves predecessores”.

IV – Segons Marc Fontanet: Castlevania

MF: “Durant un temps, vam pensar que la banda seria un grup només de covers de la saga Castlevania, i d’aquí en part ve el nom. M’agrada molt la música d’aquests jocs pels matissos que conté. Tota està composada en escala menor armònica”.

Comentaris
To Top