Ciutat

Serracant: “Cada cop hi ha més indicis que es van alterar les normes de contractació”

Un equip de neteja d'Smatsa / Lluís Franco

El govern municipal assegura que la interlocutòria de la peça 28 del cas Mercuri posa de relleu la necessitat de “posar ordre” i fiscalitzar les concessions per garantir que prima el compliment del servei públic i no l’interès particular. D’aquesta manera, el quatripartit respon a la interlocutòria que destaca que un “grup organitzat” entre l’Ajuntament i Smatsa suposadament hauria “arreglat” el plec de condicions del contracte de recollida de residus i neteja viària amb la finalitat que l’empresa guanyadora fos aquesta.

A parer de l’executiu local, és “molt greu” que la investigació judicial del cas Mercuri apunti que diners públics del contracte de residus i neteja viària es destinessin a finançar la campanya electoral del PSC, ja que la interlocutòria apunta que, presumptament, Smatsa hauria pagat 100.00 euros pel sopar de presentació de campanya i programa de Manuel Bustos el 2011, que optava a la reelecció.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha afirmat que “tenim l’empresa que alguns van voler, però tenim dubtes de si era la que podia oferir el millor servei a la ciutat. Amb la informació de què disposem, cada cop hi ha més indicis que es van alterar les normes de contractació per afavorir Vendex. La investigació ha posat de manifest que SMATSA va gastar molts diners a influir en l’adjudicació del contracte, no a netejar els carrers”.

El consistori té coneixement de les actuacions judicials perquè, com la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, actua com a acusació particular des que ho va aprovar el ple el desembre del 2014. Des de l’Ajuntament asseguren que al llarg d’aquests anys han rebut diferents peticions d’informació; l’última a finals d’agost, i detallen que estan recollint tota la informació per traslladar-la al jutjat.

Comentaris
To Top