Publicitat
Ciutat

Un cercle de Podem no descarta presentar-se en solitari a les eleccions municipals

El cercle Decano no descarta presentar-se a les eleccions municipals en solitari; renuncien a les primàries del partit

Ramon Vidal, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El cercle Podem Sabadell - Decano, liderat pel regidor d'Unitat pel Canvi Ramon Vidal, no descarta presentar-se a les properes eleccions municipals en solitari. En un comunicat, el cercle Decano denuncia manca de participació interna i disconformitat amb el procés de primàries tant del partit com de la confluència En Comú Podem Sabadell i les "formes" amb què s'està fent la coalició. Pel que fa a la coalició, asseguren que s'estan "obviant" les propostes dels joves i lamenten manca de "transparència i comunicació" i que no se'ls hagi inclòs al grup motor.

Des del cercle de Vidal expliquen que estan "valorant" altres vies per concórrer a les municipals, previstes pel 26 de maig, on creuen que Podem s'hauria de presentar pel seu compte. Tanmateix, han anunciat que no participaran de les primàries per escollir els representants de Podem Sabadell a la llista dels 'comuns', un procés de primàries que qualifiquen de "forçat" perquè s'hauria de celebrar, segons diuen, el gener del 2019 i ja ha començat.

Ramon Vidal ha assegurat al D.S. que estudiaran presentar-se com a agrupació d'electors o plataforma, i ha afegit que "en cap cas farem marxa enrere", tot destacant la unanimitat amb què s'ha pres la decisió dins del cercle. A més, Vidal ha explicat que al cercle Decano se senten còmodes amb la direcció estatal de Podemos, desconcertats amb la direcció catalana i contraris a la línia que asseguren que està agafant la direcció sabadellenca.

El comunicat del cercle Decano acaba carregant contra l'actual direcció de Podem Sabadell, liderada per la secretària general, Marta Morell, del cercle de la Concòrdia. "Les decisions dels Consells de Coordinació no estan sent ètiques, ni participatives, ni democràtiques sota cap punt de vista", remarca el text.

Morell adverteix Vidal

La secretària general de Podem Sabadell, Marta Morell, ha respost indirectament Ramon Vidal i el cercle Decano. En un missatge a Twitter, Morell recorda que Podemos està fent primàries arreu de l'Estat i assegura que "les persones escollides en els processos interns seran les úniques que representaran Podemos a les municipals de 2019".

Tanmateix el compte de Twitter oficial de Podem Sabadell ha donat suport al missatge de Morell, fent-li un retweet. Precisament, @Podem_Sbd ha escrit que "a Podem les decisions les pren la gent", i el missatge recorda la fase de primàries en què es troba el partit.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top