Publicitat
Ciutat

Marta Morell i Alejandra Sandoval aspiren a liderar Podem Sabadell a les municipals

Vidal, a l'esquerra, i Morell, a la dreta. Foto: O. Espinosa.
Vidal, a l'esquerra, i Morell, a la dreta / Óscar Espinosa

La secretària general de Podem Sabadell, Marta Morell, i la militant del partit Alejandra Sandoval, s'han presentat a les primàries per escollir els candidats de Podem Sabadell a les municipals, en què el partit es presentarà en coalició amb En Comú Podem Sabadell. Les votacions es faran del 20 al 25 de novembre i el dia 27 es proclamaran els resultats.

Podem ha volgut fer unes primàries internes per decidir quins membres participaran de la llista dels 'comuns' a les properes municipals, previstes pel maig de l'any que ve. D'aquesta manera, la formació morada s'assegura que, almenys els seus representants a la coalició amb ICV, EUiA i persones independents, seran escollits prèviament. Tanmateix, a les primàries s'hi presenten vuit persones per formar part del cos de la llista de Podem amb els  'comuns'; de les vuit, sis formen part del cercle de Morell: Andrés Herrera, Eulalia Sánchez, Laura Gil, Antonio Ontiveros, Laura Rodríguez i Elena Muñoz.

Més endavant, En Comú Podem Sabadell decidirà qui encapçalarà la seva llista, en una disputa que de moment es preveu entre Joan Berlanga, d'ICV, que la setmana passada va anunciar la seva predisposició a liderar els 'comuns', i Marta Morell o Alejandra Sandoval. En el moment de fer les primàries també s'haurà de decidir quants representants de cadascun dels partits integrats a la confluència participen de la llista electoral.

Publicitat

Vidal no s'hi presenta

D'altra banda, el portaveu del cercle Decano i regidor de Podem al govern local amb Unitat pel Canvi, Ramon Vidal, no s'ha presentat a les primàries. Des del cercle Decano no descarten presentar-se a les municipals en solitari, descontents amb la política de la nova direcció local i per com s'està gestant la confluència dels 'comuns'.

Calendari

A partir d'aquest divendres 19 d'octubre fins al proper dia 23 hi ha temps per presentar al·legacions. Posteriorment, del 24 d'octubre al 5 de novembre es farà la recollida d'avals. El 12 de novembre es presentaran les candidatures definitives per les primàries i del 13 al 19 de novembre els candidats tindran temps per fer campanya.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top