Ciutat

L’Ajuntament i Smatsa es fan responsables mútuament de l’ERO de la concessionària

Operaris d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

El govern local ha reaccionat a l’anunci d’un ERO a Smatsa requerint a l’empresa que mantingui tots els llocs de treball. El consistori ha donat a conèixer que la nova eina de facturació, la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF), continua endavant, després que els contenciosos administratius i les mesures cautelars que demanava la concessionària -evitar que es posés en marxa-, queden suspesos a l’espera que es resolgui la querella que va interposar la concessionària contra l’alcalde Serracant i els regidors Guerrero i Perearnau. L’empresa, però, assegura que els acomiadaments estan provocats pels moviments de l’Ajuntament.

Mentre l’Ajuntament ha reclamat aquest matí que “no permetrà cap reducció de personal ni una reducció dels serveis prestats”, Smatsa assegura que “els serveis que s’eliminen són prestats per treballadors i treballadores que perdran la seva feina perquè el govern municipal ha decidit reduir l’activitat contractada”. L’executiu reclama que “tal com s’estipula al contracte”, Smatsa mantingui els serveis i el personal necessaris per fer la feina, “assumint les despeses d’explotació associades al seu risc i ventura”, una de les disputes entre les dues parts a l’hora d’interpretar el contracte.

La concessionària defensa que la nova ITF “decidida per l’Ajuntament, elimina més de 4.000 serveis anuals de neteja i redueix en 1,2 M€ el preu del contracte”. I Smatsa avisa que aquesta modificació “òbviament” afectarà l’estat dels carrers de Sabadell i les condicions laborals dels treballadors.

El consistori ha requerit a Smatsa que en cinc dies presenti un document explicant les funcions dels treballadors que vol acomiadar, així com el detall de com assumiran les feines que ara fan aquestes persones. D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que la setmana que ve es reunirà amb el comitè d’empresa d’Smatsa per tractar l’ERO de la concessionària.

Conflicte enquistat

El passat mes de maig l’Ajuntament va requerir a l’empresa que facturés pels serveis efectivament prestats amb el preu contractual que va oferir, i no segons els equips que posava a disposició. Davant d’aquest requeriment, la direcció d’Smatsa va interposar un recurs contenciós administratiu i va anunciar l’acomiadament d’un mínim de 17 treballadors, que afectaria al servei a la ciutat, però finalment no es va produir.

Comentaris
To Top