Oci i cultura

El primer contacte amb el teatre

Els alumnes miren l'obra de teatre / VICTÒRIA ROVIRA

Són les 10 del matí i una trentena de nens surten de l’escola bressol Vapor Buxeda Nou. Són petits. Molt petits. Alguns no arriben ni als 2 anys i aquesta és la primera sortida escolar de la seva vida. Agafats a una mateixa corda, capitanejats per la professora i amb les mares voluntàries i la resta de professores al costat, es dirigeixen a la Gran Via per anar a buscar l’autocar que els portarà a la primera experiència teatral de molts d’ells. Nervis i emoció a parts iguals.

Dos dels alumnes de Vapor Buxeda Nou a l’autocar / VICTÒRIA ROVIRA

En arribar a LaSala Miguel Hernández, on se celebra l’espectacle ‘Hits’, dins el festival ‘El més petit de tots’, els alumnes del Vapor Buxeda Nou, es treuen les jaquetes i es preparen per entrar a l’espectacle. Els alumnes van entrant i juntament amb la resta de nens i nenes de dues escoles més, es reuneixen al voltant de l’escenari, asseguts a terra, mentre quatre músics toquen suaument ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’, de Jaume Sisa. Els llums il·luminen poc, però suficient per que no quedi en penombra la sala. Un cop tothom ha ocupat el seu lloc, la llum va disminuint mentre els instruments van prenent força i comença l’espectacle.

Tres artistes van tocant diferents instruments; la flauta travessera, l’acordió, el violoncel i el vibràfon; a pocs centímetres dels menuts espectadors, i mentre una ballarina es mou per tot l’escenari jugant i ballant.

L’espectacle ajunta humor pels més petits amb la música / VICTÒRIA ROVIRA

Michael Jackson, Amy Winehous, Pulp o Bruno Mars són alguns dels grups que van sonant al llarg de l’espectacle. Encadenant cançons, van sonant clàssics i temes més coneguts pels grans que pels alumnes. ‘Hits’, vaja. Però això no importa als nens. El moviment, la interacció amb els músics, els canvis de ritme i els silencis inesperats els mantenen a tots bocabadats mirant l’espectacle, i en el moment en què sembla que comencen a distreure’s entra en joc un nou element que els torna a reenganxar al que passa sobre l’escenari. 

Pocs minuts després, el silenci de l’exigent públic i els riures tímids donen pas als aplaudiments i a les rialles generalitzadesNens embadalits amb l’espectacle i les professores i les mares que acompanyen tampoc poden evitar seguir el ritme amb els peus, les mans, o els dits.

Un moment de l’espectacle ‘Hits’ / VICTÒRIA ROVIRA

Els intèrprets durant tot l’espectacle han aconseguit posar-se als més petits a la butxaca. I amb això volen acabar l’espectacle ben amunt. Seguint el saxo, i picant de mans mica en mica l’escenari es converteix en una pista de ball quan els nens s’animen a aixecar-se i a ballar al costat dels músics.

Al final l’espectacle, de poc més de mitja hora, s’ha acabat fent curt. I fins i tot costa arrencar de l’escenari a més d’un dels nens que segueix ballant tot i que la música ja ha acabat i els intèrprets ja s’han acomiadat.

Finalment, però, és hora de tornar a l’escola. Però la tornada amb l’autocar és especialment tranquil·la, sigui per l’esgotament o perquè segueixen embadalits amb la seva primera experiència teatral. Per una o per altra, serà una experiència que costarà oblidar.

Uns quants alumnes a l’entrada de LaSala Miguel Hernández / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top