Oci i cultura

El festival ‘El Més Petit de Tots’ tornarà amb 41 funcions a la ciutat

El festival per infants de 0 a 5 anys es farà del 10 al 25 de novembre

La regidora Montserrat Chacon i la directora del festival Eulàlia Ribera / Lluís Franco

El Més Petit de Tots’, el festival d’arts escèniques per a nens d’entre 0 i 5 anys, celebrarà la 14a edició entre el 10 i el 25 de novembre a Sabadell. El festival va ser pioner a Catalunya pel que fa els festivals enfocats cap als nens petits. Al començament s’ubicava a La Sala Teatre, i amb el temps ha anat creixent, no només a la ciutat, també a tot Catalunya. Aquesta edició el festival inclourà 122 funcions repartides entre 11 poblacions i amb 15 companyies tant nacionals com internacionals. De totes les funcions una cinquantena seran adreçades a les escoles d’Infantil i també de primer de Primària.

Com a novetats, aquest any, a banda de celebrar-se a La Sala, el festival també ho farà a Ca l’Estruch i també es portaran a terme diversos tallers familiars a les biblioteques del Nord, Ponent i Vapor Badia. A més, les Jornades Professionals del Festival, que es celebraran del 16 al 18 de novembre, es celebraran a Ca l’Estruch.

SABADELL, CAPITAL DE LES ARTS ESCÈNIQUES DE 0 A 5 ANYS

El Festival, nascut ara fa 14 anys, s’ha consolidat com al principal festival del sud d’Europa d’arts escèniques de 0 a 5 anys. Això ha comportat que Sabadell sigui un referent en aquest àmbit artístic. Tal com explica la directora del festival, Eulàlia Ribera, “La Sala se’ns quedava petita, i amb un espai com l’Estruch el festival ha pogut seguir creixent”. Ribera destaca la velocitat en què ha crescut el festival: “Hem passat de 8 programadors a més de 70. Ens ha anat molt bé l’acompanyament de l’Ajuntament que ens ha ajudat i ens ha cedit espais”.

JORNADES PROFESSIONALS DEL FESTIVAL

Les Jornades Professionals del Festival, sota el nom ‘Crossing Borders‘, reunirà fins a seixanta professionals de les arts escèniques d’arreu del món amb l’objectiu d’observar, debatre i posar en comú idees i propostes sobre la creació escènica per als més petits i posar en comú l’experiència en aquest camp. La trobada es celebrarà a Ca l’Estruch i l’espai també acollirà una festa oberta a tothom amb diversos espectacles i instal·lacions com la de Playscapes de la companyia belga Den Draad, o el Casalarva de la companyia catalana Associació Blink Flash.

Comentaris
To Top