Ciutat

Manuel Bustos, condemnat a tres anys de presó per la retirada de multes

El TSJC condemna l’exalcalde a tres anys de presó pel ‘cas multes’

Bustos, a la sortida dels jutjats de Sabadell

L’Audiència de Barcelona ha condemnat l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, a tres anys de presó per dos delictes de tràfic d’influències per la retirada de multes a familiars. Per cada delicte se’l condemna a divuit mesos de presó i en total a 16 anys d’inhabilitació per presentar-se a les eleccions o accedir a un càrrec públic.

Manuel Bustos pot entrar a la presó per la sentència dels ‘cas multes’?

Bustos també haurà de pagar una multa de 800 euros a l’Ajuntament de Sabadell, quatre-cents per cada delicte. La sentència assegura que Bustos “va aconseguir el propòsit que buscava” amb el tràfic d’influències per la retirada de les multes.

Per la seva part, l’exintendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, també ha estat condemnat a 1 any i 3 mesos de presó i a una multa de 301 euros per un delicte de tràfic d’influències. L’ex cap de la policia local també ha estat condemnat a set anys i mig d’inhabilitació. Duran també ha estat condemnat per un delicte de prevaricació administrativa amb atenuant a tres anys i sis mesos d’inhabilitació, per la qual cosa, en total, no podrà tornar a exercir a la funció pública en 10 anys i 9 mesos.

Dues multes per no aparcar correctament

La sentència considera provat que Bustos va aconseguir anul·lar dues multes gràcies a la seva intermediació amb Duran. En el primer cas es tracta d’una multa de 200€ a la seva dona per estacionar on no podia fer-ho a la plaça del Vallès el 28 de març del 2012. L’esposa de Bustos, Montse Costa, va aconseguir emportar-se el cotxe i no se’l va endur la grua.

El segon cas, una altra multa de 200€, la van rebre els fills de l’exalcalde el 22 de juny del mateix any; aleshores per aparcar malament al passatge dels Rifós, quan es dirigien a la Clínica del Vallès. Aleshores el vehicle sí que se’l va endur la grua però Bustos va intermediar al cap de pocs minuts entre els seus fills i l’exintendent Duran perquè poguéssin recuperar el cotxe el més ràpid possible.

“Valorem sol·licitar l’ingrés immediat a presó de Manuel Bustos”

Des de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció -que en aquest cas exerceix d’acusació popular- valoren la sentència com a “justa i exemplificant”. Ara asseguren que estan valorant “sol·licitar l’ingrés immediat a presó de Manuel Bustos”, considerant el grau de l’actual condemna, la condemna pendent de complir d’un any i quatre mesos de presó a que va ser condemnat en el judici de la peça 5 (Peça Montcada) del Mercuri i la seva imputació en cinc peces més del Mercuri pendents de judici. En el cas d’un hipotètic recurs de cassació, diuen, demanarien la presó provisional.

Segona condemna del Mercuri

En els dos casos caldrà veure si entren a presó o no, perquè separades són dues condemnes menors a dos anys i un dia, pel que no haurien d’entrar a presó. Pel que fa Bustos, es tracta de la segona condemna del cas Mercuri, ja que el 2015 va ser condemnat a un any i quatre mesos per tràfic d’influències en la peça Montcada del cas, que va sentenciar que havia participat en la col·locació a dit d’un ex-alt càrrec del PSC a l’ajuntament d’aquest municipi vallesà.

Les trucades de Bustos per les multes (I): “No voy a hacer que vean que es mi coche”

Les trucades de Bustos per les multes (I): “No voy a hacer que vean que es mi coche”

Les trucades de Bustos per les multes (II): “Hemos puesto el dinero nosotros de la caja fuerte”

Comentaris
To Top