Ciutat

Podem i EUiA Sabadell trenquen amb els comuns i es presentaran junts a les municipals

La direcció local dels dos partits anuncia l’acord tot i els dubtes d’algunes veus destacades

Trobada dels diferents membres dels 'comuns' a Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Les direccions locals de Podem i EUiA formaran una candidatura conjunta per presentar-se a les properes eleccions municipals, el 26 de maig. D’aquesta manera les seves direccions abandonen la coalició dels comuns En Comú Podem Sabadell. No descarten que hi hagi un acord més endavant amb ICV.

En un comunicat conjunt, els dos partits no mencionen directament el trencament amb la coalició, perquè En Comú Podem Sabadell no és un punt d’encaix de partits sinó de persones a títol individual, però expliquen que han analitzat la situació política local i han vist que comparteixen la manera d’abordar-la. Ara volen construir una candidatura “feminista i de radicalitat democràtica, compromesa amb la defensa dels drets de les persones, del medi ambient i amb la transformació social”. Animen a sumar-s’hi partits, entitats i moviments socials que també comparteixin aquests principis.

Entre els reptes d’aquesta nova candidatura d’esquerres, “desenvolupar un model de ciutat que garanteixi la satisfacció de les necessitats bàsiques (accés a l’habitatge, als centre de salut, a l’educació, als serveis socials…) i amb una activitat econòmica amb capacitat de oferir ocupació a la gent que viu a Sabadell”.

A hores d’ara la nova candidatura no té nom i encara queda per concretar qui l’encapçalarà. De moment, el comunicat el signen la secretària general de Podem Sabadell, Marta Morell, i la coordinadora d’EUiA a la ciutat, Tere Ibáñez. Morell ja s’havia posicionat per liderar la llista d’En Comú Podem Sabadell amb una altra dona, que a hores d’ara estava per escollir.

De fet, aquest dissabte la part dels comuns formada per persones d’ICV i EUiA té previst escollir els seus candidats, però caldrà veure finalment com queda aquesta llista després que l’abandonin dos dels seus tres integrants: EUiA i Podem. No obstant, En Comú Podem Sabadell és una confluència de persones dels tres partits i, per tant, encara que aquests vagin per separat, la candidatura pot seguir endavant amb gent d’aquestes tres formacions. 

El nou espai polític vol anar més enllà dels partits “perquè els partits no són els subjectes que operen el canvi, sinó que han de ser eines en mans de la voluntat de les ciutadanes i ciutadans”. “És amb la implicació de les persones, pensant i actuant col·lectivament, com cal afrontar el repte de transformar la ciutat i resoldre els problemes que ens afecten”, afegeixen.

Acordat?

Davant l’anunci de l’acord i l’estupefacció de membres d’EUiA com el regidor Eduard Navarro o de la regidora Elena Hinojo, de Podem, perquè asseguren que l’acord no s’ha validat per les bases dels dos respectius partits, les direccions han sortit al pas per assegurar que l’acord s’ha validat en els òrgans de direcció dels dos partits.

Publicitat
Comentaris
To Top