Esports

Kiko Ramírez és el nou entrenador del Centre d’Esports

El nou tècnic arlequinat torna a la Creu Alta, on va brillar com a jugador

El tarragoní va destacar a la banqueta de l'Hospitalet

Fet. El tarragoní Kiko Ramírez ha estat l’escollit per l’Àrea Esportiva per substituir Toni Seligrat a la banqueta arlequinada. El tècnic tarragoní, de 48 anys, va arribar a un acord per dirigir l’equip fins a final de temporada acompanyat de Gonçalo Feio, el seu segon en el Wisla Cracovia polonès. Aquest dimecres dirigirà la sessió i serà presentat oficialment a les 13.15 hores. Ramírez torna, doncs, a la Creu Alta, ara com a entrenador, després de la seva gran campanya 96/97 en què es va convertir en el màxim golejador amb 18 gols amb un ‘hat trick’ històric al Terrassa (4-3).

A més del Sabadell, Kiko va ser jugador del Nàstic, Málaga, Ceuta i va acabar en el Novelda. La seva trajectòria com a tècnic es va iniciar a Tarragona, com a segon del primer equip. Ja en solitari, es va iniciar en la Pobla de Mafumet en el 2010 i en la 12/13 va donar el primer gran pas a la banqueta del Nàstic a Segona B. No va poder ser profeta a casa seva i seria destituït el mes d’octubre. En canvi, va tenir més sort a l’Hospitalet -va substituir a Martín Posse- on va quallar una sensacional temporada (13/14) que quasi culmina amb l’ascens a Segona A. Ho va impedir el Leganés en l’última eliminatòria. En la següent, l’Hospi va acabar novè. El Castelló es va fixar en ell per sortir del pou de Tercera Divisió i el va contractar l’octubre del 2015. Va remuntar moltes posicions fins a disputar el playoff d’ascens, per caure en una dramàtica tanda de penals a Gavà en la tercera i definitiva eliminatòria. Kiko Ramírez va sortir plorant del Municipal de La Bòbila.

La seva última experiència a la banqueta va ser a l’estranger. Va acceptar l’aventura del Wisla Cracovia, un dels equips històrics de Polònia. El va classificar pel playoff pel títol després d’una notable remuntada. Va posar fi a la seva etapa polonesa el desembre del 2017 i ara Kiko Ramírez busca més estabilitat i la possibilitat d’estar més a prop de casa seva. Aquesta temporada va estar a les travesses per tornar a Castelló, però finalment no va ser l’escollit. Curiosament va veure el partit Castelló-Sabadell (0-1). Del conjunt arlequinat coneix molt bé a Aleix Coch i Valentín perquè van coincidir amb ell a Nàstic i Hospitalet respectivament. Ara comença una nova etapa en el Centre d’Esports. Kiko Ramírez es va mostrar molt “il·lusionat” per tornar al Sabadell. “Per mi sempre és un club molt especial i quan m’ho van proposar la meva predisposició va ser total”.

D’altra banda, el rival del conjunt arlequinat diumenge, la UB Conquense, ha triat el tècnic aragonès César Lainez (ex Deportivo Aragó i primer equip del Saragossa la temporada 16/17) com a substitut de Luis Ayllón i debutarà a la Creu Alta.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top