Ciutat

1.000 llocs de treball, oci nocturn i transport públic gratuït per anar al Taulí

La formació proposa un model de ciutat inclusiu, 1.000 llocs de treball, oci nocturn i transport públic gratuït per anar al Taulí

Els candidats de Guanyem Sabadell en l'acte d'aquest tarda / Óscar Espinosa

Sortim a guanyar l’alcaldia”, deia Marisol Martínez, que tornarà a encapçalar les llistes de Guanyem, en l’acte de presentació de la candidatura que s’ha fet davant d’unes 300 persones a la sala Picasso de l’Hotel Verdi. La llista d’aquesta formació, estarà formada per un grup heterogeni de persones; des d’una perruquera fins a un filòsof. Miquel Soler també repetirà en aquesta ocasió, i tornarà a ocupar la segona posició de la llista. Ell i Martínez són les úniques posicions clares de la llista.

Marisol Martínez ho té clar. A l’inici de la seva intervenció s’ha preguntat per què es torna a presentar i ha respost de la següent forma: “Ho faig perquè vull ser alcaldessa; us vull convèncer perquè accepteu la candidatura”. Martínez ha fet un record al passat i a l’alcaldia d’Antoni Farrés de la què destacava el model de ciutat. “A l’any 79 i amb les primeres eleccions, Sabadell necessitava reconstruir-se i ho va fer de la ma d’un gran alcalde, amb governs plurals”, assegurava l’alcaldable de Guanyem i afegia què “la ciutat es va reconstruir amb un model que era igual pels barris i pel centre”.

Tot i que encara queda un procés per acabar de definir el programa electoral, Marisol Martínez ha presentat una sèrie d’eixos que seran bàsics. En primer lloc, la construcció d’un Sabadell més “inclusiu”. “Sabadell necessita que es governi per a tots”, explicava Martínez. I per això fa una aposta clara pels barris, i un projecte que aspira a que aquests “mantinguin la seva identitat pròpia i formin part d’un tot”. “Hi ha un 60% i un 70% de fracàs escolar en molts barris de la nostra ciutat; això no pot ser”, assegurava.

Entre les altres propostes que ha fet la candidata de Guanyem està la creació de 1.000 llocs de treball – com ja va avançar recentment en una entrevista amb el D.S.- la creació d’un Institut d’Estratègia Econòmica, transport públic i gratuït per anar al Taulí i recuperar l’oci nocturn a la ciutat. “Els nostres joves han de tenir festa en aquesta ciutat. No pot ser que hi hagi caps d’any en què els nostres joves hagin d’anar caminant per la carretera de Castellar”, assegurava.

Pluralitat i solucions

 Miquel Soler ha destacat la “pluralitat” de la candidatura. “La gent està farta de la confrontació”, deia el número dos de la candidatura, i afegia que “S’acabat el temps dels grans partits; ha arribat el temps del diàleg i de la negociació”. En la seva intervenció, Soler també ha parlat de la cultura que vol la candidatura per la ciutat. “Volem una cultura inclusiva i oberta, una cultura que vagi de nord a sud”, assegurava.

Propostes enfocades en tots el àmbits

 Un dels candidats és Jaume Marco, que va ser policia municipal durant 7 anys. “Els veïns d’alguns barris tenen problemes d’incivisme; hi ha hagut un augment de la delinqüència”, assegurava Marco. Entre les seves propostes estava incrementar el cos policial i lluitar contra les màfies de les okupacions Incrementar. “Volem preservar els nostres drets sense deixar la nostra seguretat”, rematava.

També s’ha parlat d’ajudar als autònoms de la ciutat, d’una major protecció dels animals, i de millorar les polítiques de dependència. Per fer totes aquestes coses, Guanyem ha apostat per personatges com Sebastià Gallardo, metge resident de l’Albada; Carles Lorente, advocat i especialista en dret animal; Ana Lorente, perruquera i activista; Maite Brunart, economista que ha treballat durant més de 20 anys en multinacionals o Jordi Grané, filòsof i president del Mercantil.

Comentaris
To Top