Oci i cultura

‘La última virgen’, del sabadellenc Lucas Casanovas, guanya el Gaudí a Millor curtmetratge

La última virgenel treball de final de grau del sabadellenc Lucas Casanovas, ha guanyat el Premi Gaudí a Millor curtmetratge. Es tracta d’un curt que busca explicar l’adolescència en ple segle XXI, escrit per Casanovas i Bàrbara Farré, qui també ha dirigit el projecte. Casanovas, a més, treballa principalment de director de fotografia, i també se n’ha encarregat en aquest cas.

Farré ha rebut el premi visiblement emocionada amb un “moltes gràcies a l’Acadèmia, sé que no ha estat gens fàcil, perquè els meus companys nominats tenien uns curts increïbles també”. Ha conclós la seva intervenció agraïnt a Casanovas el seu talent: “t’estimo molt”, ha acabat, abans de fer-li un petó.

La de Casanovas era una de les cinc nominacions sabadellenques de la nit, i una de les dues que han triomfat. Lluís Rivera, de l’empresa In Extremis -situada a Barberà del Vallès-, ha guanyat el premi Gaudí als millors efectes visuals per Superlópez, juntament amb Ricard Barriga i Laura Pedro.

Tant la tercera com la quarta opció local optaven al Gaudí a Millor maquillatge i perruqueria: la maquilladora Montse Sanfeliu, pel seu treball a Superlópez, mentre que Tere Afán ho estava per La sombra de la ley. El Gaudí a Millor maquillatge i perruqueria, però, l’han guanyat Caitlin Achenson i Jesús Martos per El fotógrafo de Mauthausen.

L’últim sabadellenc nominat als Gaudí era Gerard Pastor, per la música de Jean-François i el sentit de la vida. Van ser Kiko Veneno i Raül Refree els qui van emportar-se el guardó a Millor música original, per la seva tasca a Entre dos aguas.

Comentaris
To Top