Ciutat

Els okupes de Can Feu feia mesos que tenien problemes amb els veïns

Veïns de Can Feu asseguren havien alertat a la policia sobre els problemes que causaven els okupes de la nau abandonada on diumenge van agredir a una noia de 18 anys

La nau on es van produir els fets aquest matí / FOTO: Óscar Espinosa

Diversos veïns de Can Feu asseguren que feia mesos que denunciaven problemes al voltant de la nau abandonada on la matinada de diumenge una noia de 18 anys va patir una agresió sexual. Segons els veïns la zona s’havia tornat menys segura i alguns veïns havien patit robatoris.

La nau actualment es trobava en venda a través de Solvia. Segons expliquen l’anunci de la seva pàgina web, l’edifici té una superfície construïda de 2.585.55 metres quadrats, i també adverteixen que es troba en una “situació possessòria especial”. L’edifici es troba situat al ben mig del carrer dels Germans Farguell, dins del polígon industrial de Can Feu. És una ubicació molt transitada entre setmana, degut a l’activitat industrial i la presència del Centre d’Estudis Jaume Viladoms, però que queda desèrtica a les nits i durant els caps de setmana

Des de fa temps, la nau ha estat ‘okupada’. Alguns veïns apunten a que les persones no sempre han estat les mateixes i que els okupes van rotant. Segons expliquen, és normal veure’ls passar en busca d’aigua a les fonts del barri, i alguns d’ells subsistien a base de vendre ferralla. Els conflictes no venen d’ara, ja fa temps que veïns de les naus del voltant denunciaven problemes amb els okupes.

Els veïns havien alertat problemes

Un dels veïns és l’Oriol, que té un taller a uns metres de la nau ocupada. Segons explicava, els okupes de la nau ja havien generat problemes a la zona. “A mi m’havien robat bateries dels cotxes que tenia al carrer i una ràdio”, explicava. Segons l’Oriol, la Policia Municipal havia estat en diferents ocasions davant la nau. Un diumenge va presenciar una escena, 4 dels joves okupes anaven amb una noia que treia el gos i anaven donant puntades de peu a l’animal.

Molt a prop del lloc on van succeir els fets, hi ha una botiga d’olis i vins, tot i que no poden confirmar que siguin ells, fa un temps els van robar les ràdios de dues furgonetes. Una de les treballadores explicava que la presència policial era continua des dels prop de dos anys que feia que la nau estava okupada. “L’haurien d’haver precintat abans però, com sempre, s’ha esperat que passés alguna cosa grossa”, lamentava.

El propietari del bar que hi ha en el carrer del costat explicava que només havien tingut un problema. “Aquí un la va ‘liar’ i va marxar amb problemes, però no havíem tingut cap conflicte més”, explicava. Com la resta de veïns, coincideix en el fet que la policia ja sabia tots els conflictes que generaven i recordava l’incendi de fa uns dies.

L’Antonia és veïna de Can Feu. Segons explica, els problemes amb els okupes de la nau ja eren coneguts des de fa temps. “Se que els veïns de les naus del costat,  que havien denunciat i havien trucat a Solvia“, segons explica.

CONCENTRACIÓ DE REBUIG

El col·lectiu feminista Justa Revolta, el Moviment Popular de Sabadell i els CDR han convocat una mobilització per aquest dilluns, en rebuig a l’agressió sexual patida per una jove de 18 anys al barri de Can Feu.

La nau està tancada des de diumenge, després de la detenció dels presumptes agressors / FOTO: Óscar Espinosa

Comentaris
To Top