ESPORTS

Recordem el que deia Antonio Hidalgo capità en moments difícils

Antonio Hidalgo, al mig de la pinya, celebrant amb ràbia un gol del Sabadell/Ll. Franco

A les 4 de la tarda d’aquest dimecres serà presentat Antonio Hidalgo com a nou entrenador del Centre d’Esports Sabadell per substituir al destituït Kiko Ramírez. És l’últim cartutx del Consell d’Administració que presideix Esteve Calzada per evitar el desastre que significaria el descens de categoria. Han confiat en un tècnic jove (40 anys) sense experiència a les banquetes, però amb un bagatge impressionant com a futbolista. Ha superat els 500 partits en les seves 18 temporades en el futbol professional, alternant Primera i Segona Divisió A en diferents clubs com Barça B, Málaga, Osasuna, Tenerife, Saragossa i, finalment, Sabadell.

Va arribar al club arlequinat en el mercat d’hivern de la campanya 2011/12, la primera del retorn a Segona A. Com anècdota va haver de lluir el dorsal número ‘2’ perquè no en quedava cap de lliure. Seria l’inici d’una gran connexió entre Hidalgo i l’afició sabadellenca. Molt aviat es va convertir, gràcies al seu carisma i personalitat en el vestidor, en el líder i capità de l’equip que aconseguiria mantenir la categoria de plata fins a la fatídica temporada 14/15. Hidalgo va jugar 114 partits de Lliga en el Sabadell anotant 11 gols amb la seva característica celebració de les ulleres. Molts ja deien que exercia d’entrenador sobre el terreny de joc.

Moments complicats

En la seva trajectòria arlequinada va viure moments molt bons, però també situacions complicades. I hem volgut recuperar extractes de les seves aparicions com a capità per conèixer una mica més el tarannà i capacitat de lideratge d’Antonio Hidalgo. La temporada 13/14, amb l’equip en zona de descens i rumors de cessament del tècnic Javi Salamero (que s’acabaria confirmant), deia a les pàgines de Diari de Sabadell: “és impossible mantenir-se al marge del què passa en el club, però els jugadors hem de procurar aïllar-se, millorar i centrar-se a competir bé”. També es va referir als rumors de destitució de l’entrenador: “Això forma part del joc i estem obligats a conviure amb aquestes situacions perquè manen els resultats i no són bons. Però quan la pilota roda, som nosaltres, els jugadors, qui hem de donar un plus per guanyar”. El seu consell era contundent i es podria aplicar perfectament a l’actual moment: “La plantilla ha de netejar el cap, estar unida i sortir a competir en les millors condicions possibles”.

Hidalgo, celebrant un gol / LLUÍS FRANCO

En la temporada 14/15 es van produir tres relleus a la banqueta arlequinada, com ha passat ara. El primer va ser Alex García per Miquel Olmo. A Antonio Hidalgo se li va preguntar per la presumible inexperiència d’Alex García que només havia entrenat en el futbol base el FC Barcelona. “El més important és que transmeti bé les seves idees i el que vol. És igual si fa 6 mesos o 6 anys que entrena. Un nou entrenador sempre és un al·licient i significa un ‘extra’ pels que juguen i els que no. El futbol és confiança i tranquil·litat i sense bons resultats això es fa difícil de tenir”. Un home que sempre va donar la cara i parlava clar. Ara, ho necessitarà més que mai en la seva estrena com a màxim responsable tècnic d’un equip professional. A les banquetes va entrenar unes jornades al Granollers a Tercera Divisió i ha format part, durant 3 anys, de l’staff tècnic de l’AEK Larnaka xipriota, exercint de segon entrenador d’Andoni Iraola primer i Imanol Idiakez després. Avui comença un repte monumental en la tornada a la Creu Alta.

Comentaris
To Top