Publicitat
Oci i cultura

The Crew Barberà Fest porta al sud l’esperit hip hop

Vicens rapeja durant The Crew Alta Fest, a l'octubre / CEDIDA

“Todos a una, que los cuatro elementos se unan, / que el hip hop gane su altura desde la Tierra a la Luna”, rapejaven els sabadellencs Falsalarma el 2002 al seu disc La Misiva. Demà, dissabte, 17 anys després d’aquelles rimes, Sabadell tornarà a ser testimoni de la unió dels quatre elements clàssics del hip hop: rap, breakdance, grafit i turntablism es donaran la mà a The Crew Barberà Fest.

L’esdeveniment és la continuació del festival The Crew Alta Fest -que es va celebrar a l’octubre-, i consisteix en dotze hores de hip hop a les places Montserrat Roig i Mestre Planas, a l’Eixample. “Volem portar l’esperit de respecte i xarxa del hip hop de nord a sud de la ciutat”, assegura Míriam Ucendo, membre del Tallaret i una de les impulsores de The Crew Barberà Fest, juntament amb els de L’Obrera i els Joves del Sud.

Com que el festival és un esdeveniment autogestionat, l’entrada serà gratuïta però de taquilla inversa. També se subhastaran les obres fetes en viu pels grafiters convidats.

El jurat de les batalles de galls i gallines de The Crew Alta Fest / CEDIDA

Hip hop d’esperit i ment oberts

“La idea inicial que va fer néixer The Crew Alta Fest era organitzar unes batalles de rap sense el masclisme i racisme que trobem massa sovint en aquests ambients”, recorda Ucendo. La llavor va anar creixent, aquell esdeveniment va ser un èxit i aquest dissabte els organitzadors encaren la jornada amb més ambició. 

“Hem pogut portar artistes amb una mica més de tirada a les xarxes”, comenta l’organitzadora de l’esdeveniment. Fent una ullada a l’horari de l’esdeveniment -que comença a les 12h i acaba a mitjanit-, es veu com s’alternen sessions de DJ amb micro lliure, i concerts amb batalles de galls. “I gallines!”, afegeix Ucendo, destacant que tres de les batalleres seran dones. 

View this post on Instagram

HORARI I CARTELL GENERAL OFICIAL! #hiphop #rap #festival El The Crew Fest neix impulsat per un grup de joves que, amb el CSA l'Obrera (@l_obrera ) i el Casal Popular de la Creu Alta el Tallaret (@eltallaret )com a paraigües, volen recuperar els valors de la cultura hip hop a la nostra ciutat com a eina de conscienciació i transformació social. Un festival que no es conforma amb quedar-se a un sol barri sinó que té un esperit transformador que, a través de la crítica social i la llibertat d'expressió, pretén retornar el hip hop als orígens de respecte i germanor. El proper dissabte 13 d'abril, a la plaça Picasso de Sabadell, l'street dance, la música i el graffiti ens serviran com a altaveu per explicar les nostres inquietuds tant personals com socials. Un esdeveniment de 12 hores, gratuït, que aposta per la taquilla inversa. És a dir, és l'espectador qui decideix, de manera voluntària dins de les seves possibilitats econòmiques, pagar allò que consideri oportú a una guardiola a la barra. És un exercici de responsabilitat on es dignifica la feina dels artistes. Us animem a que participeu d'aquesta jornada que demostra que l'autogestió i la solidaritat barrejades amb la il.lusió poden crear iniciatives que aposten per la cultura, la tolerància i la convivència. La Crew Fest @imkillahman @bandax1dia @martab_martab_martab @acros_vsc @sr.arap @vicens21 @daax_fck @mrmadonthetrack @cypherzcenter @lil.vela @palomowpc @junglafossey_eennkkaa @daolavuelta @greatmusic666 @demadurban @lakalebarroka @freeanimalsco @tortu_ls_fillen @mimmm1987 @arturorobe28 @bullpark13 @sekra_style @l_obrera @eltallaret Cartell dissenyat per @jordibertrandesign #rap #hiphop #fest #underground #culture #street #festival #crewalta #crewbarberafest #sabadell #sbd #graffiti #break #breakdance #openmic #battles #batallasgallosygallinas

A post shared by CrewFest™ (@thecrewsfestival) on

Entre els artistes que oferiran espectacles destaquen el breakdancer Lil Vela; els rapers Killah Man, Acros, Sr. A i Bandax1dia, o els DJs DAAX Party i Mr. Mad. “Hi ha espai per al rap hardcore dels 80 i 90, però també per al trap, el reggae o el vessant electrònic: volem hip hop pur pel que fa als valors, però no som puristes musicalment”, explica Ucendo.

Rapers sabadellencs com Vicens o Sekrastyle, i una classe de breakdance a càrrec de l’escola Cypherz Center posaran la cirereta a aquestes dotze hores de hip hop. Els Falsalarma poden mirar orgullosos la nova generació.

Comentaris
To Top