Oci i cultura

‘Paper de Ceba’: l’aposta per explicar Sabadell en còmic

Explicar Sabadell en còmic. Són quatre paraules que descriuen una premissa senzilla, però plena de possibilitats. Aquest és el nucli de Paper de Ceba, la nova publicació del Diari de Sabadell que arribarà a les llibreries el dia de Sant Jordi, i que consisteix a donar veu als autors locals de còmic perquè mostrin la seva visió del passat, el present i el futur de Sabadell.

Detall de la portada del primer número de Paper de Ceba / RICARD EFA (IL·LUSTRACIÓ)

La realitat i la ficció, el sud i el nord, les anècdotes trivials i els fets que han donat forma a la ciutat: totes aquestes dicotomies tenen cabuda a Paper de Ceba, on poden entrar des de les lluites veïnals als soldats que travessaven Arraona per la Via Augusta, i des de la Colla de Sabadell a imaginar un Passeig de ciència-ficció. Paper de Ceba es planteja com una revista per a col·leccionistes. Un objecte especialment cuidat que es publicarà cada dos mesos amb noves històries i nous dibuixants a cada edició.

Una alineació d’autors excepcional

Al primer número de Paper de Ceba hi participa una alineació excepcional d’autors. La primera història –i la portada– són obra de Ricard Efa, il·lustrador reconegut internacionalment pel seu treball a còmics com El soldado, Sola o Monet. Nómada de la luz, pel qual va estar nominat a un Premi Eisner als Estats Units.

La història principal d’aquesta edició imagina un thriller d’espionatge a la inauguració de la Nova Creu Alta, i està signada pel guionista Hernán Migoya i el dibuixant Joan Marín. Tots dos tenen una dilatada trajectòria a l’esquena en el novè art, amb col·laboracions freqüents com l’àlbum Olimpita o la participació a Nuevas hazañas bélicas.

També hi participen Marina Vidal, una de les noves veus amb més personalitat del panorama local de la il·lustració, i Guillermo Altarriba, que combina el periodisme amb el còmic. Tot plegat és una experiència de luxe que no us podeu perdre.

Comentaris
To Top