Ciutat

El PSC, davant l’escalada de delictes: més policia i més proximitat

Més efectius de Policia Municipal i més agents dedicats a accions de proximitat. Aquesta és la recepta de Marta Farrés (PSC), davant l’escalada de delictes greus que s’ha produït en els darrers temps a la ciutat. L’alcaldable socialista exposa, en declaracions al D.S., que el govern actual no ha prestat prou atenció al cos policial local.

Farrés, atenent els mitjans aquest Sant Jordi / A.A.

La ciutat ens està donant unes senyals d’alerta que s’han d’interpretar políticament”, exposa Farrés, posant d’exemple el tiroteig de Campoamor, els darrers episodis d’agressions sexuals o bé els episodis conflictius de Can Feu.

Segons Farrés, el govern quadripartit ha fet un “ús ideològic de la Policia Municipal: “Han confós progressisme amb condemnar dels cossos de seguretat. Jo crec que és compatible”, sentencia.

GRÀFICS: Més delictes sexuals, furts i tràfic de drogues a Sabadell

Una nova comissaria, la proposta estrella

Per a l’alcaldable socialista, la solució són “més controls i més acció preventiva”. Això es tradueix en una sèrie de mesures de xoc que plantegen els de Farrés per aturar unes dades delictives que apunten a un augment considerable dels fets més greus.

Tenim un problema que va in crescendo“, explica i afegeix com a mesures immediates la creació d’una comissaria de Policia al nord de la ciutat, més dotació a la policia, la creació d’una figura similar a l’agent cívic (agent de convivència i mobilitat) i més accions de proximitat.

Precisament, pel que fa al nombre d’agents, després de les darreres jubilacions, Farrés considera que l’anunci de 30 noves places per part de l’actual govern en els propers anys és insuficient i va tard: “En els ultims anys s’han produit baixes a la policia i ara volen omplir de pressa i corrent”, exposa sobre el cos, que veu actualment sota mínims.

Comentaris
To Top