Publicitat
ESPORTS

Dramàtica victòria del Sabadell que fa embogir la Creu Alta (2-1)

L’equip arlequinat suma tres punts d’or per fugir del descens

Arturo celebra eufòric el 2-1 en l'afegit poc després de l'empat visitant / Lluís Franco

Agònica i dramàtica. Així ha estat la victòria, fonamental, del Sabadell sobre el Castelló en un partit marcat per la por i la tensió. En els últims minuts s’ha viscut el drama de la decepció amb l’empat visitant i l’esclat d’eufòria amb el definitiu 2-1 d’Arturo a l’afegit. La permanència és ara més a prop.

L’enorme transcendència dels tres punts es va notar sobre la gespa des del primer minut. Antonio Hidalgo s’ha mantingut fidel al seu sistema amb la presència de Cobo fent de Josu per l’esquerre. L’altra gran novetat ha estat la titularitat de Felipe Sanchón després de moltes setmanes de baixa fent parella atacant amb Edgar Hernàndez. Finalment, Arturo ha començat a la banqueta.

El Castelló, amb uns 200 seguidors a les grades, ha sortit amb una actitud molt conservadora. El seu objectiu semblava més centrat a defensar i evitar ensurts que buscar la porteria contrària. De fet, la seva única amenaça ha estat una falta prop de l’àrea fregant el descans. Abans, tota la intenció ofensiva ha estat arlequinada. Això sí, sense generar grans oportunitats. La millor seria un cop de cap de Nico a la sortida d’un córner que ha rebutjat el davanter albinegre Cubillas sota els pals amb Álvaro Campos superat. Els millors minuts del Sabadell s’han produït en la recta final de la primera meitat amb dues incursions de Cobo i una rematada del mateix lateral que ha aturat Álvaro Campos i un gran xut de Gato que s’ha perdut per sobre el travesser en una acció on l’alacantí ha notat molèsties musculars.

A la represa s’ha accentuat el domini arlequinat. Gato ha deixat el seu lloc a Pol. Però qui s’ha posat l’equip a les espatlles ha sigut Néstor protagonitzant les millors accions atacants. El problema ha estat, de nou, la falta de definició. El porter Álvaro Campos ha tornat a aparèixer davant Edgar abans de deixar el seu lloc a Arturo. També Ángel Martínez ha engaltat una volea que s’ha perdut fora per centímetres.

Amb el pas dels minuts ha crescut la tensió. Es podia tallar amb un gabinet. Qualsevol errada podia ser mortífera. El partit ha entrat definitivamet en l’escenari del drama futbolístic. El Sabadell, amb més necessitat, s’ha llançat a tomba oberta i ha gaudit de diverses oportunitats a pilota parada. Pajarero i Nico no han encertat en les seves rematades de cap, però a la tercera, en un servei de cantonada, el polivalent Pedro Capó ha superat tothom per clavar la pilota al fons de la xarxa. Només quedaven 8 minuts i la victòria semblava al sac. Però com ha passat altres vegades aquesta temporada, el rival n’ha tingut prou amb una rematada per batre Roberto. Un cop de cap de César Diaz ha deixat glaçada la Creu Alta. Un altre cop tornava el malefici. Però no. Encara quedava el millor de la tarda.

Una pilota lluitada per Adri Cuevas, en l’afegit, ha acabat amb centrada al cor de l’àrea i Arturo s’ha tret una rematada de cap magistral d’esquenes ajustat al pal dret que ha fet estèril l’estirada d’Alvaro Campos. Llavors sí, la Creu Alta ha embogit. Encara ha tocat patir una mica més, però el Castelló ja no ha tingut forces per sorprendre una segona vegada. Tres punts d’or que treuen el Sabadell- feia més d’una volta que no marcava dos gols en un partit- de la zona de descens (les derrotes de Conquense i Peralada també han ajudat) i ara es veu el futur amb una mica més de llum. La pròxima batalla serà a El Collao divendres que ve.

FITXA TÈCNICA

Sabadell: Roberto; Pedro Capó, Pajarero, Nico, Cobo, Ángel Martínez, Gato (Pol, m. 51), Adri Cuevas, Edgar (Arturo, m. 73), Felipe (Antonio Domínguez, m. 73) i Néstor.

Castelló: Álvaro Campos; Regalón, Satrústegui, Gálvez, César Díaz, Julio Delgado, César Díaz, Carlos Delgado, Cubillas (Jairo Cárcaba, m. 76), Ramos (Caballero, m. 71) i Muguruza.

Àrbitre: Josu Galeh Apezteguía, Comitè navarrès. Grogues: Nico, Edgar; Satrústegui, Carlos Delgado, Gálvez.

Gols: 1-0, minut 82: Pedro Capó; 1-1, minut 89: César Díaz; 2-1, minut 91: Arturo.

Incidències: Creu Alta, 3.512 espectadors amb uns 200 seguidors del Castelló. Els jugadors arlequinats han tornat a la gespa després de marxar als vestidors per agrair el suport de la penya Honor 1903 al Gol Nord.

Podeu llegir les reaccions del vestidor arlequinat en aquest enllaç

Comentaris
To Top