Ciutat

Els candidats a l’alcaldia debaten el futur del barri de Covadonga

La Gran Via centra la discussió en la primera trobada de candidats a les eleccions municipals

Debat de candidats a l'AA.VV. de Covadonga / VICTÒRIA ROVIRA

Set dels vuit alcaldables amb representació a l’Ajuntament de Sabadell -faltava Esteban Gesa– han debatut aquest vespre sobre el futur del barri de Covadonga. El debat, organitzat per l’associació de veïns, ha plantejat sis qüestions d’importància pel barri, com ara els projectes que cada una de les candidatures té al cap, com es pensa esmorteir el trànsit del barri o el futur ús dels seus equipaments. I, evidentment, com veuen l’ús del riu i com integrar-lo al barri i a la ciutat.

El tema estrella ha estat la Gran Via. Tots han coincidit en què reconvertir aquesta via és un tema a llarg termini i han reconegut que és impossible pacificar-la i completar la circumval·lació de les rondes est i oest. Tots els candidats han estat d’acord en la necessitat de pacificar el trànsi, convertint sobretot el carrer de Covadonga en plataforma única.

Marisol Martínez, de 100% Sabadell, -l’antic Guanyem-, ha proposat fer una actuació a la plaça Laietana i espaiar altres espais verds de petit format, com fan a Europa. Adrián Hernández, de Ciutadans, ha proposat reservar el riu únicament com a espai verd i d’esbarjo, protegint al màxim la flora i fauna. Per la seva banda Lourdes Ciuró, de Junts per Sabadell, proposa utilitzar l’Artèxtil com a centre de recerca i millorar la connexió del riu amb el barri i la resta de la ciutat.

El candidat de Sabadell en Comú, Joan Berlanga ha insistit en la reducció de l’ús del cotxe i imposar la velocitat a 30 km/h. Els dos alcaldables Maties Serracant (Crida)i Juli Fernàndez (ERC) han parlat dels projectes que ja estan en marxa i de la necessitat de seguir millorant-los. Marta Farrés, del PSC, ha apuntat la necessitat d’aprofitar les classes d’aeronàutica per ampliar l’oferta universitària. Hernández però ha completat les propostes dient que tot és important de cara al futur del barri però cal no oblidar el dia a dia, comentari amb el qual tots han estat d’acord.

Comentaris
To Top