Ciutat

Els veïns de la Creu Alta inauguraran la plaça de l’antic Vapor Cusidó sense l’Ajuntament

Vista aèria de la plaça de l'antic Vapor Cusidó / MARIA LLUÏSA BENAVIDES (CEDIDA)

Els veïns de la Creu Alta estan farts d’esperar que acabin les obres que havien de convertir l’antic Vapor Cusidó en un parc urbà. “Ens van dir que estarien acabades abans de l’Aplec de la Salut, però les obres s’han retardat tant que ja entrem en campanya electoral i ara l’Ajuntament legalment no pot inaugurar res”, explica Jordi Torguet, vocal d’Acció Cívica de l’associació de veïns del barri.

Farts d’esperar, els veïns han decidit inaugurar la nova plaça pel seu compte. L’acte veïnal serà el dissabte 18 de maig, a les 10 h, tal com ha avançat Ràdio Sabadell i ha confirmat el D.S. Qui presidirà l’esdeveniment serà -afegeix Torguet- serà “la veïna més antiga”, Enriqueta Camps. Quan ella tenia sis anys, el seu pare era regidor d’Urbanisme, i ja va anunciar que aquest vapor seria una plaça: “ara està a punt d’arribar als 90 anys, i podrà prendre el sol a la nova plaça”, celebra Torguet.

Una de les traves principals és l’enllumenat, que Endesa apunta que encara no està llest. Els veïns insisteixen que portaran a terme l’acte igualment, i que -si després cal tancar la plaça per temes de seguretat- ja es farà. El nou espai -situat entre els carrers Montseny, Sant Miquel, Antoni Cusidó i Montllor i Pujal- té 5.322 metres quadrats i integra diversos elements reminiscents del passat industrial del vapor.

Comentaris
To Top