Ciutat

Els veïns de la Creu Alta inauguren pel seu compte la plaça de Lluís Subirana

Enriqueta Camps durant la inauguració de la plaça / MARIA POVEDA

Els veïns de la Creu Alta no han volgut esperar més. Després de quasi un any de retard per acabar de construir la nova plaça en l’antic Vapor Cusidó, han decidit inaugurar-la ells mateixos.

Al nou parc, però, encara li queden un parell de detalls per enllestir-lo del tot. Les plantes, per exemple, estan acabades de plantar i encara estan envoltades de tanques. Malgrat tot, això no és pas un inconvenient per estrenar la plaça. El vocal d’Acció Cívica de l’Associació de Veïns de la Creu Alta, Jordi Torguet, afirma que l’última informació que havien rebut era que el parc estaria enllestit abans de l’Aplec de la Salut. En veure que la construcció continuava sense estar acabada, han sigut els mateixos veïns del barri els que han decidit començar a gaudir-la. Així ha estat com centenars de veïns s’han reunit al nou parc urbà per a celebrar tots junts la seva inauguració veïnal.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència d’Enriqueta Camps, la “veïna més antiga” del barri amb ni més ni menys que 89 anys. Camps ha explicat que quan ella era petita, el seu pare Francesc Camps ja parlava sobre transformar l’antic Vapor Cusidó en un  parc per a tots i on poder portar els nens petits a jugar. “He hagut d’esperar una mica, això sí”, ha afegit.

Com que la plaça no està oficialitzada per part de l’Ajuntament, els veïns han decidit a través d’una votació que porti el nom d’uns dels veïns que més ha fet pel barri de la Creu Alta: Lluís Subirana Rebolloso.

/ MARIA POVEDA

Camps, juntament amb Torguet i altres membres de l’associació han estat els encarregats de retirar la cortina que tapava la placa amb la nomenclatura. Torguet ha afegit que no saben si les autoritats estaran a favor d’aquesta denominació però que, fins que diguin el contrari, “així es queda”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top