Publicitat
Ciutat

Comencen les obres de millora de la C-58 en el tram entre Sabadell i Terrassa

L’objectiu és habilitar més carrils a la carretera entre les co-capitals vallesanes

La C-58, amb el carril en construcció al fons, ja està senyalitzat per avisar els conductors de les obres / ÓSCAR ESPINOSA

Els treballs per eixamplar la calçada de la carretera C-58 entre Sabadell i Terrassa van començar la setmana passada en el tram de 4,5 quilòmetres entre les dues ciutats en direcció a Manresa, i duraran uns quinze mesos, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Les obres, que suposaran una despesa de 14 milions d’euros, s’afegeixen a les que ja estan en marxa entre Terrassa i Badia del Vallès, en sentit Barcelona; i formen part del conjunt de mesures engegades per la Generalitat per millorar la C-58. La inversió total de la infraestructura, des de Terrassa fins a Badia del Vallès, en ambdues direccions és de 28,6 milions d’euros.

La C- 58 és la principal carretera entre Barcelona, el Vallès Occidental i el Bages. Hi passen diàriament més de 160.000 vehicles. Fins a 54.000 només en el tram d’entrada a Terrassa centre.

Afectacions i beneficis a Sabadell

L’objectiu és que la C-58 passi a tenir més carrils dels actuals en diferents trams. Actualment, aquesta carretera té tres carrils de circulació per sentit de Sabadell a Barcelona, i dos des del nord de Sabadell fins a Terrassa. Les obres permetran incorporar un carril més a l’altura de Sabadell (arribant a un total de quatre), i fins a dos més fins a l’altra co-capital vallesana. Aquests darrers estaran separats del tronc central –que mantindrà dos carrils– per facilitar les incorporacions.

Fins a la finalització de les obres, els sabadellencs notaran diferències al tram d’entrada de la Ronda Oest i als ramals d’incoporació a Sant Quirze Nord. Per exemple, es modificarà el ramal de sortida de l’enllaç de Sant Quirze nord i l’actual pas sobre el vial que comunica els dos costats de la C-58, en el quilòmetre 15, aproximadament. Les feines que afecten més Sabadell (el nus de Sant Pau de Riusec i l’enllaç amb l’AP-7) estan, segons el Govern, en fase final. Els nous carrils en aquests trams podrien entrar en funcionament aquest estiu.

Mapa del tram de la C-58, entre Terrassa i Sabadell, en el qual comencen les obres d’adeqüació / CEDIDA

Publicitat
Comentaris
To Top