Oci i cultura

Les Dames del Crim anuncien que Sabadell Negre tindrà segona edició a l’octubre

L’escriptor Andreu Martín, durant la trobada a la Fundació Bosch i Cardellach / LLUÍS FRANCO

Durant una trobada amb Andreu Martín a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach, el club de lectura de novel·la negra Les Dames del Crim van anunciar la segona edició de Sabadell Negre. El festival de literatura policíaca i criminal es va celebrar per primer cop l’octubre passat, i tindrà continuïtat aquest any, els dies 18 i 19 d’octubre.

L’anunci es va fer ahir al vespre, coincidint amb la presència de Martín al Dia de l’Autor de la fundació: una jornada en què la Bosch i Cardellach convida un creador a parlar de la seva obra. Martí va desgranar els seus trucs amb la saviesa de qui té més de 100 obres a l’esquena. “Quan escric, em veig com un prestidigitador, sempre buscant com sorprendre el lector i treure el conill del barret”, deia.

En les seves novel·les, una pallissa es pot allargar durant pàgines, atrapant el lector en una voràgine de sang i destrucció. “En la realitat, la violència és fugaç, però deixa un impacte molt llarg; jo vull replicar aquest efecte”, reflexionava l’escriptor barceloní. L’autor de novel·les com Bellíssimes persones o Barcelona tràgica va lamentar que “hem deixat la moral en mans de desaprensius”.

“A alguns els fa vergonya dir-ho, però la novel·la negra és el gènere més ètic que existeix, perquè planteja constantment la reflexió sobre el bé i el mal”, deia. Guionista també de còmics, pel·lícules i televisió, el prolífic escriptor va viatjar als seus orígens. “Quan era nen, usava soldadets de goma per explicar històries… i encara avui envejo els Playmobil del meu net!”, va reconèixer.

Comentaris
To Top