Ciutat

L’alcaldessa Farrés, citada com a testimoni pel Cas Mercuri

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha estat citada a declarar en qualitat de testimoni en el marc del Cas Mercuri

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha estat citada a declarar en qualitat de testimoni en el marc del Cas Mercuri, en concret per la peça relacionada amb l’adjudicació suposadament fraudulenta del contracte d’escombraries i neteja a l’empresa Smatsa. L’alcaldessa, que acudirà als Jutjats el proper 24 de juliol, mostra la seva predisposició a col·laborar amb la justícia.

Farrés ha estat citada a declarar a petició de l’acusació popular, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció. En concret, l’entitat vol saber el grau de coneixement de Farrés en les suposades irregularitats i perquè figura com a beneficiària d’un dels viatges sufragats per Smatsa.

La peça 28 investiga l’adjudicació del servei de neteja i de recollida de residus a Smatsa. Hi ha una llarga llista d’encausats tant per part d’Smatsa com del PSC, així com alts funcionaris de l’Ajuntament de Sabadell i persones rellevants del govern de l’exalcalde Manuel Bustos. Entre els possibles delictes als quals apunta la jutgessa figuren una llarga llista referents a l’administració pública: tràfic d’influències, prevaricació, infidelitat en la custòdia de document, violació de secrets i suborn.

Sota la lupa judicial es troben tant l’elaboració del contracte, com les contrapartides, com el suposat pagament d’un sopar de campanya del PSC amb 100.000 euros aportats per Smatsa, o la col·locació de persones properes al PSC a l’empresa i els viatges i dinats sufragats per Smatsa.

Farrés: “No tinc res a amagar”

En una entrevista al D.S. en l’edició del passat dimarts, l’alcaldessa va explicar que ella “no tindria cap problema a anar a declarar perquè no tinc res a amagar“. Sobre el contracte d’Smatsa, va expressar que és “vàlid” fins que la justícia determini el contrari i, sobre la situació econòmica de l’empresa de recollida de residus, va exposar: “Mirarem de donar un màxim pel qual s’ha licitat”.

Comentaris
To Top