Publicitat
Ciutat

Obres d’urgència als jutjats de Sabadell per acabar amb els problemes de calor

Se substitueix el compressor dels jutjats de Sabadell com a mesura contra la calor dins de l’edifici

Les obres, iniciades aquest matí / Marcel Fernàndez

El govern català ha iniciat les obres de substitució del compressor dels jutjats de Sabadell com a solució provisional a les altes temperatures dins de l’edifici judicial. La inversió, valorada en 62.000 euros, hauria de servir per rebaixar la calor de l’interior dels jutjats, on s’ha arribat a registrar 37 graus centígrads. La intervenció ha començat aquest matí i es preveu que culmini al llarg d’aquesta setmana.

Aquesta mesura hauria de tenir un caràcter provisional perquè, tal com ja va anunciar la conselleria, a finals del 2021 s’hauria de posar en marxa un nou sistema de climatització en l’edifici judicial. Aquesta reforma tindrà un cost de 3 milions d’euros aproximadament i l’inici de les obres no es produirà fins a l’estiu de l’any que ve.

En una carta dirigida al degà del Col·legi d’Advocacia de Sabadell, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha reconegut que existeix un problema greu a l’edifici judicial. “Els jutjats tenen un sistema de refrigeració esgotat”, exposa la consellera en una missiva a què ha tingut accés el Diari. En aquesta carta, la consellera sosté que la llei de contractes impedeix accelerar-ne la reforma definitiva.

Jutjats de segona: l’edifici judicial de Sabadell, al límit

No hi haurà nous jutjats

En la mateixa carta, la consellera expressa amb claredat que el govern de la Generalitat no té cap intenció de substituir l’edifici actual, tal com proposaven els principals representants del món judicial sabadellenc: hi coincideixen jutges, fiscals, advocacia i lletrats.

En aquest sentit, Capella es limita a parlar de “millores possibles” en el disseny de l’edifici, però tot seguit manifesta: “En qualsevol cas, per ara, ni tenim ni podem tenir cap immoble alternatiu”. Les aspiracions de l’entorn judicial hauran d’esperar.

Publicitat
Comentaris
To Top