Publicitat
Ciutat

ERC reclama a Endesa la condonació dels deutes per pobresa energètica des del 2015 fins ara

La secció local d'ERC a Sabadell rebutja el moviment d'Endesa pel qual reclama als ajuntaments els deutes pendents que els veïns tenen amb l'elèctrica. A primers d'agost la companyia es va mostrar partidària de pagar el 50% de la factura, una proposta que a mitjans de mes va traslladar als ajuntaments i aquests han vist amb recel. Ara, l'elèctrica assegura que si l'1 d'octubre no s'ha saldat el deute tallarà el subministrament a les famílies deutores. A Sabadell s'han tramitat uns 2.400 informes de domicilis on no poden pagar la llum.

Els republicans reclamen que els ajuntaments no paguin res fins que les empreses no condonin el deute des del 2015 fins ara i signin un conveni on quedi garantit i s'estableixin els fons previstos a la llei 24/2015 de pobresa energètica, on s'hauria de definir la corresponsabilitat entre empreses i administracions.

Publicitat

En un comunicat ERC assegura que"amb els drets dels ciutadans i ciutadanes no es mercadeja ni es fa xantatge". El cap del grup municipal d'ERC, Juli Fernàndez, manté que “no tolerem l'amenaça de negar un dret bàsic a les persones més vulnerables del nostre país" i reclama que les empreses que es lucren amb serveis bàsics com la llum, l'aigua o el gas compleixin la legalitat vigent a Catalunya "que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat”. Si s'apliquen els talls, Fernàndez insta les administracions a utilitzar les vies sancionadores de manera "contundent" amb el suport de la conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Per la seva part, el portaveu dels republicans a l'Ajuntament, Gabriel Fernàndez, aplaudeix que a partir d'ara Endesa i altres empreses es facin càrrec de part del deute. Tanmateix, reclama un front comú des del ple sabadellenc i garanteix que estaran al costat dels veïns de Sabadell "si el govern de la ciutat manté la línia política dels darrers quatre anys", en què han governat ells.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top