Publicitat
Ciutat

Voleu dedicatòries dibuixades?

El dibuixant Ricard Efa, signant algunes de les seves obres (Sola, Monet) i exemplars del Paper de Ceba / VICTÒRIA ROVIRA

Aquest dissabte 7 de setembre, a partir de les 18 h i fins les 20 h, els amants del còmic i de Sabadell tenen una cita inexcusable a Sabadell Còmics (carrer de Sant Antoni, 34), on els autors que han participat a la tercera edició de Paper de Ceba, dedicada a la Festa Major, firmaran exemplars de la revista. Com a les edicions anteriors, tothom qui s’hi acosti i compri el seu exemplar podrà comprovar que les signatures dels il·lustradors i dibuixants de còmic són una mica especials: són dibuixades!

La portada del tercer número de Paper de Ceba / D.S.

A la taula de signatures s’hi asseuran: Ricardo Jurado i Miquel Àngel Claveria, autors de “Le Mans 1973”, una crònica apassionant de l’exitosa participació a les 24 Hores de Le Mans del pilot sabadellenc Joan Fernàndez; els germans Alex F i Ricard Efa, autors de “L’Estrena”, la història sobre la primera participació dels gegants Feliu i Salut a la Festa Major de Sabadell, l’any 1969; Martí Sáiz, autor d’”El Dos Cavalls”, una personal història sobre el seus records de la Festa Major de 1980; i, per últim, la Lorena Calderón, autora de “Superpoders”, una entranyable història d’una mare i una fill entorn de la figura de Teresa Claramunt. En acabar l’acte, Sabadell Còmics oferirà un petit refrigeri per celebrar que aquesta setmana es compleix el seu 25è aniversari.

Qui són els autors?

Ricardo Jurado i Miquel Àngel Claveria.

Ricardo Jurado (Barcelona, 1974), fins on li arriba la memòria, es recorda amb un còmic a les mans. Dibuixant amb més de vint anys de professió, s’ha mogut sempre entre l’animació, el còmic i la il·lustració.Fa quinze anys que treballa com a grafista dins del sector del gaming. Des del 2017 s’encarrega del webcòmic The Moon Men per Edgar Rice Burroughs Inc. Ha participat en antologies per a Darkhorse Comics i per a Aleta Ediciones.

Miquel Àngel Claveria. Soc fotògraf i dissenyador gràfic. Lleidatà d’origen, fa una dècada que vaig arrelar a Sabadell. Com a fotògraf, el meu primer repte professional va arribar de la mà del diari Segre, la capçalera de referència a Ponent. Des d’aleshores, mai he deixat de col·laborar amb mitjans. Com a dissenyador, formo part del col·lectiu Mijuro. Els còmics m’han acompanyat tota la vida, des de les primeres lectures d’infantesa. De vegades també escric.

Àlex F. i Ricard Efa.

Àlex F. Soc mestressa de casa, cuiner, pare i mentider. Manufacturo imatges des que vaig néixer el 1975 a Sabadell. He treballat en un munt de coses i últimament em paguen per dibuixar. No sé escriure, tot i que escriure no és res més que dibuixar sorollets. El dibuix és el recurs més important i universal de què disposa la humanitat. Si vols, t’ho explico amb un dibuix.

Ricard Efa. Fa més de vint anys que em dedico a això dels còmics, a dibuixar-los, a escriure’ls, a ensenyar com es fan o a intentar que la gent en llegeixi. De formació autodidacta o deformació professional, no sé exactament què em defineix millor…. Un dels meus últims còmics, “Monet, nomada de la llum” em va procurar una nominació als Eisner Awards l’any 2018. Si hi ha un sarau m’hi trobareu al mig.

Martí Sáiz.

Disculpeu-me l’intrusisme. No soc dibuixant de còmic; de fet, fins ara no n’havia dibuixat cap. He estudiat disseny gràfic, branding i il·lustració. M’encanta el dibuix, sobretot el retrat, i tinc la sort de guanyar-me la vida com a director d’art de Cèl·lula, un estudi de disseny gràfic amb molta solera de Sabadell. Hi dissenyem logotips, llibres, webs i campanyes de publicitat de tota mena. Segur que heu vist moltes coses nostres: alguna portada del Diari de Sabadell, logos com el de la TUS o el del Paddock, revistes com el Descobrir Catalunya o mil i una portades de llibres, el darrer cartell de la festa major de Sant Cugat, el web VisitSabadell.com… Darrerament també ajudo en la direcció artística de Puraceba i col·laboro molt activament en la Xarxa Onion. Malgrat tot, encara tinc temps per a les meves passions: els meus fills i la BTT. Ah, en tinc 47 i encara dibuixo!

Lorena Calderón.

Il·lustradora i dibuixant de còmics ripolletenca. Actualment compagino els estudis d’Art Gràfic a l’Escola Joso Sabadell amb projectes editorials de còmic.

Publicitat
Comentaris
To Top