FESTA MAJOR

ERC exigeix una investigació de les càrregues de la batalla campal

ERC demanarà una investigació sobre l'actuació de les forces policials –Mossos d'Esquadra, amb el suport de la Policia Municipal– en la batalla campal que s'ha produït aquest diumenge a la matinada. Després de l'incident, a través de les xarxes socials, s'han repetit les denúncies per part de persones que deien que no havien realitzat cap acte violent i que havien patit les càrregues de la policia catalana.

"Aquesta càrrega ha ferit joves que estaven allà i que eren aliens als fets i per això volem una investigació", ha exposat al D.S. el portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, que considera que en cas que l'actuació no fos proporcionada s'hauria "de demanar disculpes". Des d'ERC creuen que els cossos policials "han de poder gestionar altercats i fer ús de la força repressiva però sense fer mal a tercers". El moviment dels republicans ha generat estupefacció i crítiques al Govern: "L'oportunisme polític en aquest tipus de fets s'hauria de deixar de banda", exposa el regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez.

Publicitat

La resta de l'oposició espera a tenir més informació sobre els fets. Tant la Crida com Junts per Sabadell mantenen la prudència, però esperen disposar de més respostes sobre les càrregues dels Mossos. "El que volem saber és si les càrregues han estat proporcionades", ha explicat la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró. En la mateixa línia, l'esquerra alternativa assegura que hi ha "indicis" però que caldrà valorar les denúncies que s'han realitzat. Des de Ciutadans, el seu portaveu, Adrián Hernández, considera que no es pot valorar l'actuació policial. "No tinc elements de crítica. No tinc constància que hagi estat una actuació desproporcionada".

Nou detinguts després d’una batalla campal a l’Eix Macià

Rebuig a la violència

Al marge de l'actuació policial, ERC, Crida i Junts s'han expressat a l'una en la condemna de la batalla campal. "Lamentem que es donin aquest tipus de situacions", exposa Maties Serracant (Crida), una crítica que compateixen Ciuró i Hernández. El republicà Gabriel Fernàndez considera que els policies ferits pel llançament d'objectes mereixen un "rebuig contundent a la violència i la baralla" i Ciutadans expressa el seu "suport" als mitjans policials.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top