Ciutat

Agents dels Mossos, sobre la batalla campal de l’Eix Macià: “Ens podrien haver matat”

Els agents dels Mossos que van intervenir en la batalla campal a l’Eix Macià per Festa Major alerten que podrien haver mort, segons han declarat al jutjat d’instrucció número tres de Sabadell. El diari El Periódico publica avui les seves declaracions en seu judicial, en què tres dels sis policies que es van veure rodejats per la batalla asseguren que sense els cascos no haurien pogut aguantar l’ofensiva. Ja fa uns dies el D.S. publicava les declaracions del sindicat USPAC, Francesc Vidal, en què assegurava que “no hi havia els agents suficients per aturar-ho”.

L’atestat dels Mossos recull els cops que van rebre els agents / D.S.

“No era una simple baralla (…) allò anava molt en serio i ens podrien haver matat”, declara un dels agents. Després de la primera detenció va començar una pluja d'”ampolles de vidre i de pedres”, relaten els mossos, que expliquen que els ciutadans “no llençaven a l’aire sinó per donar-nos”. Un altre agent descriu l’escena de la següent manera: “eren ampolles de vidre grans -com les de cervesa Xibeca- i anaven al cap (…) per fer-nos el major mal possible (…) i ens queien des de dues direccions diferents, des de dalt i des d’un lateral”.

Un tercer policia ha declarat que una ampolla va impactar contra el seu casc i que, sense ell, l’hauria “matat”. Com a conseqüència de l’impacte de l’ampolla el company que tenia al costat va resultar ferit lleu. I acaba: “una ampolla va venir directament a la meva cara i la vaig poder aturar amb la defensa. Si me l’arribo ‘a menjar’, allà em quedo”.

Un sindicat dels Mossos: “No hi havia els agents suficients per aturar-ho”

La nit de dissabte 7 a diumenge 8 de setembre, en total, hi va haver nou detinguts, un dels quals sabadellenc. Se’ls acusa dels delictes d’atemptat contra l’autoritat, lesions i desordres públics. Dels nou, sis van quedar en llibertat el mateix diumenge, mentre que tres van passar la nit al calabós i en van sortir dilluns, presumptament per ser els autors de les agressions. Actualment tots estan en llibertat amb càrrecs.

Cronologia, minut a minut: així es va gestar la batalla campal de Festa Major

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top