Ciutat

Farrés defineix els 100 dies de govern com una “posada en marxa” de la ciutat

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a la roda de premsa d'aquest dilluns / Lluís Franco

El govern de Marta Farrés ja ha arribat als 100 dies. “Ens vam trobar una ciutat aturada”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha definit aquest inici de mandat com una “posada en marxa” de la ciutat. Farrés també ha defensat la “solidesa” del pacte de govern amb Podem. “És un pacte sòlid, honest i amb ganes de treballar”, ha assegurat Farrés.

L’alcaldessa ha fet un repàs a totes les accions que s’han dut a terme durant aquest centenar de dies. Un dels punts que ha destacat és el “desbloqueig” del Portal Sud de la ciutat. Un dels temes que ha assegurat que “quedava pendent”. Farrés ha explicat que hi havia 1.500 metres quadrats per compensar Aena, uns terrenys que per la política de l’empresa no es podien expropiar i que s’havien de compensar.

“Vam negociar amb Aena i s’ha anat compensant tot aquest terreny que ara és municipal”, ha assegurat Farrés, i ha afegit que “la situació s’ha desencallat i s’ha posat en marxa el cronòmetre” per començar les actuacions a la zona. El govern invertirà 5,3 milions d’euros en la “dignificació” de l’entrada sud de la ciutat.

“El govern que escolta”

Una altra de les qüestions que l’alcaldessa ha destacat dels primers 100 dies de mandat ha estat “l’apropament” del govern municipal a la ciutadania. “Havíem detectat que hi havia moltes demandes”, ha dit Farrés. En aquest sentit, ha explicat que el govern ha tingut 276 reunions amb les entitats i la ciutadania “per conèixer de primera mà les preocupacions i reforçar el contacte directe”.

En aquesta qüestió també ha parlat del Govern als barris. Per ara, hi ha hagut reunions als districtes 3 i 4, i també al barri de Can Puiggener, i aviat s’anirà als barris del sud de la ciutat. “Anem a explicar a la gent allò que volem fer”, ha assegurat Farrés.

També ha parlat de l’atenció directa amb l’alcaldia. Farrés ha assegurat que l’Ajuntament “no donava resposta”. En aquest sentit ha destacat que l’objectiu del govern és donar respostes a les demandes de la ciutadania, “siguin positives o no”.

Els jutjats i la nova comissaria

L’alcaldessa també ha defensat aquests tres projectes. Sobre els jutjats, ha assegurat que “la Generalitat ha fet alguns serveis d’urgència, però no és suficient”. “Ens cal un nou edifici”, ha etzibat l’alcaldessa. Segons ha explicat, el govern es troba en la recerca d’un espai per construir-hi aquest nou equipament.

La comissaria era un dels punts que els socialistes duien al seu programa electoral, i és un altre dels projectes que s’han posat en marxa. El passat 30 d’agost, el govern va anunciar que ja hi havia una ubicació. L’alcaldessa ha destacat la necessitat d’unes “millors instal·lacions”, i també que ja s’està treballant en el pla funcional de la nova prefectura.

La Ronda Nord

“Per a nosaltres és fonamental que es prioritzi el tram Terrassa-Castellar”, ha assegurat Farrés. L’alcaldessa ha defensat la necessitat de reduir el trànsit a la trama urbana, una qüestió que considera “fonamental”. Segons unes dades de l’Ajuntament per la construcció de la Ronda Nord “es permetria absorbir 20.000 mil vehicles que venen de Castellar i passen per la Gran Via”. 

Comentaris
To Top