Publicitat
Ciutat

Marta Farrés defensa que “és un moment històric” per fer el Quart Cinturó

El Quart Cinturó, al seu pas per Terrassa / ÓSCAR ESPINOSA

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha reclamat aquest matí la construcció del tram Terrassa-Sabadell del Quart Cinturó (B-40) davant el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, en una reunió a Madrid. Farrés ha transmès la voluntat dels dos ajuntaments vallesans de fer aquesta obra, després que abans de les vacances d’agost hi va haver converses amb l’alcalde terrassenc, Jordi Ballart, en la mateixa direcció. Amb aquesta reunió, de la qual no s’han anunciat acords concrets, l’alcaldessa ha volgut posar el tema en agenda “perquè és clau”.

Farrés, a la dreta, amb el secretari d’Estat Pedro Saura a l’esquerra / CEDIDA

En conversa amb el D.S., Farrés ha explicat que la B-40 “és un dels nostres objectius”, en un moment en què considera “històric” perquè “s’han alineat els diferents ajuntaments i les administracions amb el traçat”. Per Marta Farrés hauria de passar per l’avinguda de les Palmeres, i apunta que dels detalls concrets se n’anirà parlant més endavant. Hi ha diferents opcions sobre la taula que estan estudiant els tècnics. L’alcaldessa confia que “hi haurà acord sobre el traçat, no en tinc cap dubte”, i apunta que el recorregut de Terrassa a Sabadell “és el que creiem més fàcil”. Farrés té clar que la construcció ha de permetre absorbir el trànsit que hi passi tenint el menor impacte en el territori.

Des del govern municipal defensen que el Quart Cinturó permetrà que tots els cotxes que venen de Castellar puguin accedir a la C-58 a través de la ronda Nord, evitant així el seu pas per la Gran Via, la congestió i la contaminació que això implica. “Volem treure trànsit rodat del centre de la ciutat i fer-lo passar per les rondes per guanyar qualitat de l’aire, que ens és vital en aquests moments, i per poder abordar el debat de la Gran Via”, apunta l’alcaldessa.

Altura de mires

Farrés espera que la convocatòria d’eleccions generals no sigui un entrebanc per les aspiracions vallesanes. L’alcaldessa explica que “vulguis o no hi ha una certa aturada, però entenem que en temes que són estratègics hi ha d’haver la suficient altura de mires per poder-los tirar endavant al marge dels processos electorals”. En la trobada a la capital espanyola també hi han participat el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, i la regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, Mar Molina.

Publicitat
Comentaris
To Top